IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Никой не може да ни спре за ERM II през юли

Всички атаки и компромати срещу ГЕРБ са насочени преди юли, когато предстои влизането на България във валутния механизъм, заяви премиерът

19:13 | 17.06.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов декларира, че никой няма да спре неговото правителство да приключи преговорите за влизането на България в чакалнята на еврозоната.

Заявката беше направена на извънреден брифинг на ГЕРБ, на който премиерът направи първи коментар за неговите снимки, публикувани в социалните мрежи. За кадрите се твърди, че са направени в спалнята на премиера.

Според Борисов атаките срещу него в последните седмици са именно заради това. „Защото ако сме в банковия съюз „никой няма да изнася куфарчета навън“.

„Юли месец ни е много важен, тъй като се очаква мониторинговият механизъм за сътрудничество и проверка за България да отпадне. България върви уверено, заедно с Хърватия, към банковия съюз, което означава и парична независимост“, заяви Борисов, акцентирайки, че всички атаки и компромати срещу ГЕРБ и него лично са точно насочени преди юли месец, когато предстои влизането на България във валутния механизъм и подготовката ни за еврозоната. 

„Това са необратими вече процеси и вече няма да могат да фалират банки, да се теглят пари и да се изнасят навън... и именно затова с такава ярост нападат.....“, каза премиерът. И допълни: „И това вече страшно ги притеснява и вече трябва да го предотвратят. Как - с компромати“.

По думите целта на компроматите е „да ни смачкат психически, а след това и физически“.

Борисов смята, че именно заради успехите на неговото правителство, то е подложено на атаки.

„Извадихме  България от една орбита и я пратимхе директно с новите самолети в истинската евроатлантическа общност и от тогава се роди омразата към нас - много якра и много силна“, коментира той.

„България се справи единствена с миграционната криза, запазихме българите, Бългаия от това което се случи в целия ЕС. Продължаваме да поучаваме писма от мои колеги как се справихме с коронавируса“, продължи той.

Премиерът спомена и днешния си разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, посочвайки, че „България ще получи може би най-много пари в следващите месеци, още не е сигурно, но и днес заявихме, че като най- бедните и изостанали през годините ни трябват парите за кохезията, за конкурентоспособност, за зелената сделка“, изброи той успехите си.

„Искам на Съвета в Брюксел да защитя парите на България, защото само аз мога да го направя, въпреки че се опитват да ме маскарят. Но там те ме познават, гледа се по делата ми", обясни Борисов.

Говорейки за постиженията на правителството, Борисов не подмина и темата за енергийните и инфаструктурните проекти. „Направени са геостратегически невъзможни проекти като "Балкански поток" и интерконектора с Гърция, а утре енергийният министър Теменужка Петкова ще обяви и друг такъв консорциум за изграждането на АЕЦ „Белене". Това са проекти за сто години напред“, каза Борисов и допълни към тях като успех и подписаното днес споразумение за тристранно сътрудничество между правителството, работодателите и синдикатите.

„И какво получаваме – компромати, манипулации...“, заяви премиерът. „Наричат ни хунта, диктатори, а се леят от сутрин до вечер компромати за нас, ние сме жертви, не инициатори......“, продължи той.

Борисов заяви, че атаките срещу ГЕРБ идват на първо място от президента Румен Радев, следват БСП, ДСБ, Слави Трифонов. По думите на Борисов президентът Радев го следи с дрон. „Кара го много пъти и пред вратата ми чак. Като кажа на НСО и те казват на неговата охрана, че съм се възмутил и тогава вече го сваля. Единственото, което са ме уведомили от НСО, е, че от Китай са му подарили дрон“, каза Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 4
driverf1
преди 3 години
Сагата Бойкоборисова се доближава до българската приказка "Луд умора няма".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Дори и Борисов знае, че няма да влезем през юли в съблекалнята, пардон чакалнята на Еврозоната. Освен ако чевка не му е изпила ума и като гледаме снимки от битието му и фукните му по мисирковите медии, може е така да е.ХАЙДЕ на бас, господин Борисов! На една банкнота от 500 евро. Няма да закачаме кюлчетата злато, нито обръщаме внимание на небрежно оставения пистолет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
scott
преди 3 години
Борисов,както знаеш, аз съм краткосрочен инвеститор. Та, на бас, на две банкноти от 500 евро, че нема да влезнеме в ерм2 през юли! ЮЛИ НЕ Е ДАЛЕЧЕ! Що нема да млезнеме, ше питаш ти изненадано? Да ти щажем: щот не сме в шенген. Кой ше се обяви против нашто приемане? ХОЛАНДИЯ, МОЖЕ ДАНИЯ, МОЖЕ ЕСТОНИЯ. Питай там, владито горанов що ги визирам тез страни. се една от трите ше е. И да не забравиш да ми пишеш август, когато Домбровскис пак те "изиграе". Вероятно това го плещи вчера за отвличане на вниманието.....С КОИТО ПРИКАЗКИ МИ ГО ПРИВЛЕЧЕ И ТИ ВЛИЗАМ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ. Че на простите требва да им се обяснява преди да действат......след тва - нема смисъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
Zlato
преди 3 години
Не знам, а аз това не мога да си го преведа. Съюз и независимост. Сигурно има предвид, че ще станем независими от някого, но от кого. То и сега нищо не зависи от нас :))България върви уверено, заедно с Хърватия, към банковия съюз, което означава и парична независимост
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
пасъм
преди 3 години
Не коментирам фантасмагориите, но това какво ли значи?"утре енергийният министър Теменужка Петкова ще обяви и друг такъв консорциум за изграждането на АЕЦ Белене"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още