Остана ли забравен капиталовият ни пазар от чуждестранните инвеститори?

5 лева емисионна цена за акция на ПИБ е справедлива спрямо средните стойности на акциите на банките в региона, посочи Тихомир Каунджиев от "Карол Капитал Мениджмънт"

0
 
2
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А също забравих да спомена, че П.ИБ е на +6% само за деня!
За такива неща СЕК вкарват хора в затвора в сащ - за пазарни манипулации!
Кой може да повярва че това се извършва от правителсво! Всеки знае че това правителство не е на ред след такива намеси
Аз се чудех как и с какъв акъл ще продават акции по 5 лева дето струват 2лв!?! А се оказа че намерили балък да ги купи - българския данъкоплатец! Същия който плаща са данъците си по двойно за едно и гиби от цкб, химимпорт и бакб - двойна загуба!
Още една повратна точка за мен и за моя бизнес в БГ... крайно разочараван съм отново
0
 
0
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Това което направи правителсвото е *** е не виждано и не случвало се дори в най - капиталистическите икономики по света. Вижда се че БГ се управлява еднолично и лесно се вземат и изпълняват много крайни решения. Това не остава незабелязано от хора на които Бг е в радара им. И точно това отблъсква интереса към Бг и инвестициите. Хората живеещи в столени капиталистически икономмики знаят че това е абслоютно невъзможно да се случи там, а се случва много лесно в бг биват отблъснати. Това може да се случи в техният бранш и да бъде нелоялна подкрепа на държавата към конкурентна фирма. Как се чустват собствениците на останалите банки в Бг в момента!?! Случайно ли паднаха акциите на търгувани банки на бг борсата денс?
Не случайно !
БАКБ надолу с 8%
Химимпорт с 3%
ЦКБ с 2%
Аз съм акционер също и моето правителство. Днес ме нарани финасово с банките. Преди ме нарани с електроразпределителните си регулации... И това съм аз един никой, който помнми как ББ ми бърка точно на мен пазара... Какво да говорим за големите и огромни играчи...
Правилно отбелязват, че това е втора ОГРомна подкрепа за ***, която банката на мустака не получи... а и там акциите ми се превърнаха от 20 лв в 0 лева благодарение пак на тая държава
Всичко е прекаленя явно и много дразни, много и това трябва да спре
0
 
2
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Дано мистър наредба 18 е по широко скроен и гледа за различни идеи :)
0
 
3
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ами няма да има естествено .... когато държавата прави трудни нещата така се случва. Няколко съвета. Например защо е нужно да попълваш декларация какво си купил и какви дивиденти вземаш когато държавата може да си получава информацията автоматично от борсите ? Защо не позволят на втория пенсионен стълб да може да търгува с 1% от активите си на нашата борса ? Защо примерно самата държава не инвестира част от сребърни диамантени и не знам си какви глупави фондове на нашата борса ? Говоря за например 0.5% или дори по малко. По този начин ще даде стимул на фирмите, те ще работят повече, ще изнасят повече и ще продават повече , ще има по добро ДДС и по добър данък печалба за държавата а и самите акциите ще им се повиши цената. Елементарни неща !!! А сега стооят еди пари и се топят с 2-4% на година :)