IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да се затварят повече градове и села, обеща премиерът

Утре предстои разговор с ЕК относно капарирането на ваксини, обяви Бойко Борисов

12:21 | 12.06.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Няма да затваряме повече градове и села, направили сме всичко да укрепим болниците си. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, на което бе обсъден проект на протоколно решение относно предприети от „Българска банка за развитие“ АД действия по придобиване на акции от увеличението на капитала на ПИБ. 

„Силата на коронавируса вече не е толкова мощна, каквато беше. Направихме всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти веднага“, каза още Борсов. 

По думите му главна цел е мерките да се отпуснат след края на извънредната епидемична обстановка, която изтича на 30 юни. Премиерът ще разговаря утре с председателя на Европейската комисия Урсула дон дер Лайен, за да „уреди“ и „капарира“ предварително ваксини срещу COVID-19.

„ЕК иска предварително да капарираме за ваксини, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София вече има протести - няма ваксина, но има протести. Ваксината е доброволна, който иска“, обясни той и посочи, че не вижда полза от масовото тестуване, при положение, че няма все още ваксина.

„Целта ни е от 15 до 30 юни да разхлабим още мерките и да пуснем всичко. Но срещу глупостта не можем да направим нищо - когато знаеш, че си заразен и ходиш на работа, подлагаш на риск големи групи хора. Виждате, че където има клъстери, налагаме дисциплина. В шуменското село Изгрев просто такава нямаше", обясни още Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Когато новите случаи бяха наполовина по-малко затягаха мерките, а сега ги разхлабват? Това да не е работа на ресторантьорското и туристическото лоби?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 3 години
щото боко не се е измятал от обещания... :))) никогиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още