Германия представи своята пътна карта за водорода с хоризонт до 2040 г.

Най-силната икономика в Европа възнамерява да се превърне в лидер при производството на водород с инвестиции за милиарди евро

1
 
1
 
5
Императорът до: Императорът
преди 3 месеца
"превъртането" на енергия през различни форми означава винаги загуба на част от нея - безвъзвратно. То е все едно - в криптопортфейлът си - да обърнеш Етерчетата в Трончета, а след пет минути да решиш, че не си е струвало и пак да обърнеш Трончетата в Етерчета - и да се чудиш: що имаш по-малко Етерчета, отколкото в началото. А ако Етерчетата и без това в началото си ги купил на висока цена, то става съвсем грозно.
1
 
1
 
4
преди 3 месеца
Нека освен бльъ-бльъ да погледнем фактите.
- Германия и сега е с най-скъпата енергия, което зловещо влачи икономиката и надолулу - още миналата година технически бяха в рецесия и това е немалко заради скъпия ток.
- Тия "смели" проекти, за които четем - включват - цитирам: "Повечето от необходимата енергия ще бъде осигурена от офшорни вятърни централи, докато 14 TWh ще изискват около 20 TWh зелена електроенергия." - тоест Германия ще хаби много по-голямо количество скъпа "зелена" енергия, за да добие доста по-малко количество водород - което ще значи, че той ще е ОЩЕ по-скъп.
Резултатът е ясен:
- Още по-скъпа енергия, което окончателно ще доубие германската индустрия.
- Нови огромни вятърни паркове - офшорни - което окончателно ще превърне Германия в пустиня.... засушаването е тежко и сега - обяснявал съм ного пъти - защото тия перки спират голяма част от влажните ветрове към континента.
- Заради скъпата енергия всичките индустриални компании в Германия панически ще евакуират заводите си - в държави където енергията е на поносими цени. В резултат - тежка безработица и социална криза.

В ситуацията Германия прилича на човек със коремно разтройство, който се тъпче с английска сол. И тя - ситуацията - доказва, че е по-добре една държава да бъде управлявана дори от луд маниак като Хитлер, отколкото от страдащи от тежка олигoфрения като сегашните управляващи.
0
 
5
 
3
korn до: Zlato
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Преди 140 години един луд германец създал първия бензинов автомобил който дигал 16 км и имал 0,9 конски сили. Днес има Мерцедеси с над 600 конски сили дигащи над 300 км. Важното е да започнеш от някъде.
5
 
2
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето да го направиш. Предполагам затова се зъбят на американците за СП2, а и пуснаха новата въглищна централа 1,1ГВ, да могат да произвеждат водород. За всеки случай да крепят "зелените" и "възобновями" производства на ток, че а е спряло слънцето и вятъра за ден-два, водордните им щуротии са заминали по дяволите.

С този „квантов скок“ Германия иска да стане световнен лидер в областта на водородните технологии, добави Алтмайер, който говори наред с трима други министри.
2
 
5
 
1
преди 3 месеца
:))) ... 7млрд. евро за 5GW електролизери , немат ли си някой ядрен експерт да им обясни колко са назад в мисленето ... само за протоколът , колко ще струват 2GW в беляНЕ и датата на пуск съвпада ли с 2030 или не ... :)))