Боян Делчев: "Трейс" не изплаща дивидент, за да гради буфери срещу шокове

Практиката в годините показва, че при кризи средствата, определени за инфраструктура, намаляват, твърди изпълнителният директор на "Трейс груп холд"

1
 
10
 
1
преди 3 месеца
Егато глупостите на ангро, че и нагло изказани при това само и само да не кажат, че печалбата им е екселски ред в табличка и до там - щом няма дивидент, всяка "печалба" е виртуална! Напротив, уважаеми плешко, точно по време на криза се вдигат най-много разходите за капитално строителство, щото това е най-лесният начин хем да се намали безработица, хем да се увеличи БВП, хем да остане нещо видимо, с което управляващите, които и да са те, да спечелят пак блеещия електорат! И то е видимо при всички кризи - огромната част от магистралите в Германия са построени след Депресията през 1929, същото се случва и в САЩ, да не говорим пък за нашата Тиква, която разбира само и единствено от капитално строителство и стиропор.

Та хайде да не се лъжем, кажете си, че ви дреме за дребосъка, пари за глупости (дивидент) нямате реално и ще си харчите каквото и както си намерите за уместно. Стандартно поведение на мажоритар на БФБ, затова и тук всички хубави фирми с доказана дивидентна история са доста високо оценени (Планината, Корадо, Спиди, Мумифицирания трейдинг), а останалото е талаш с претенции и помпозни изкази с глупости на ангро