IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Софарма трейдинг“ запазва брутния дивидент от 0,3 лева на акция за 2019 г.

Почти 10 млн. лева от печалбата за миналата година ще се отнесат като резерви на дружеството

10:35 | 08.06.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общото събрание на акционерите на „Софарма трейдинг“ е одобрило запазването на брутния дивидент в размер на 0,3 лева на акция, става ясно от протокола от събранието, проведено на 5 юни, и уведомлението за изплащане на паричен дивидент, публикувани чрез БФБ-София.

От печалбата на дружеството за миналата година, която е в размер на почти 20,1 млн. лева, като дивидент ще бъдат разпределени малко под 10,3 млн. лева.

От останалите средства малко над 2 млн. лева ще се отнесат като резерв, а 7,8 млн. лева – като допълнителен резерв на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Началната дата на изплащането на дивидента ще бъде допълнително оповестена от дружеството и ще е в 60-дневен срок след провеждането на общото събрание, т.е. до началото на август т.г.

Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници или „Експресбанк“.

Дружеството наскоро обяви консолидирана печалба за първото тримесечие в размер на 4,15 млн. лева, но неконсолидирана печалба в размер на 6,1 млн. лева.

Консолидираните продажби на „Софарма Трейдинг“ АД за първото тримесечие на 2020 г. са за 292 млн.  лева   при 234 млн. лева неконсолидирани.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
zap
преди 3 години
Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници или Експресбанк.-----няма как - Експресбанк не съществува от няколко месеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още