IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария отваря границите си за висококвалифицирани работници след 6 юли

Страната овладява ситуацията с коронавируса, посочи Мария Петрова, студент по право в Женевския университет

13:30 | 05.06.20 г. 1
Швейцария отваря границите си за висококвалифицирани работници след 6 юли

"1660 души са починали, 97% от тях са имали съпътстващо заболяване или са били над 70-годишна възраст. Имало е 4 хиляди хоспитализации. Около 14% от тях са били без никакво придружаващо заболяване, а 86% са имали по едно – диабет, високо кръвно, сърдечно-съдови проблеми. Направени са 410 хиляди теста", информира тя.

Мария Петрова посочи, че е започнала критика срещу правителството, че икономиката е трябвало да бъде рестартирана по-бързо.

„После правителството излезе с ясен план и нещата се успокоиха. Разрешени са групи до 30 души на едно място. При масови събирания на хора обаче не трябва да са повече от 300 души", посочи студентката.

Петрова съобщи, че от 8 юни се предвижда нов етап за смекчаване на мерките в полза на икономиката под формата на наемане на още хора на пазара на труда.

„Висококвалифицираните работници винаги ще бъдат добре дошли в Швейцария. Ако няма разрешение за влизане в страната обаче, това не може да се случи. Мерките по границите остават поне до 6 юли", обясни тя и коментира, че що се отнася за начина на провеждане на изпитите, всичко ще зависи от епидемиологичната обстановка в страната.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
korn
преди 3 години
Банкерите които се измъкват от всяка световна криза този път не успяха. Със сигурност бързо ще се оправят, ня изядоха няколко шамара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още