САЩ планират да разширят антикитайския фронт при редките минерали

Вашингтон води преговори за инициативата си в минното дело ERGI включително и с Европейската комисия

2
 
1
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Идват избори в САЩ. Айзенхауер например спечелил ВСВ, станал президент. Тръмп иска да повтори мандат, а война не е печелил. Вярно, обеща да направи Аметика велика, ама то политика се прави с обещания. Та по тази логика на Тръмп му трябва враг. Голям, силен и опасен. Русия нещо не се поддаде, та така - Китай. Иначе споразумението е ОК, защото войни и за по-малки неща са ставали. Обаче лятото проблема се очертава Тайван. Там Тръмп може да потърси сеир за изборите. Ето в Хонг Конг добре се намесват, получава им се. Тайван са луднали да се обявяват за Китайските Македонци - тъкмо за изборите в САЩ.
2
 
3
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Точно вятърната и слънчевата енергия са им приоритет на САЩ :-) Защо не кажат, че без литий, мед и кобалт няма да могат да вдигнат и един от супер скъпите си и модерни F35 и F22. Дреме му на Тръмп за перките и фотоволтаиците :-) Да не говорим за супер якия американски кораб, който потъна още първия път и е натъпкан с медна жица до козирката.

Държавният департамент на САЩ се надява, че ще успее да разшири инициативата си за добив на стратегически полезни изкопаеми, насочена към осигуряване на вериги на доставка за редки метали, които са от жизненоважно значение за производството на батерии, вятърна и слънчева енергия. Това заяви във вторник (2 юни) висш американски дипломат, цитиран от Euractiv.