Вървим ли към пост-доларов свят?

Продължаващата ерозия на политическото доверие в Америка може да подкопае превъзходството на нейната валута

3
 
2
 
5
Dr. Vatnikov до: pioner
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Извинявай, но да пишеш "милярда" и да даваш мнения по икономически теми, е несериозно.
2
 
2
 
4
pioner до: Solar Power
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Виж 12 % от моя портфейл е в подобни компании, но занаеш ли това е, частта която гледам само като си подготвям да плащам данъците иначе ще получавам инфаркт всеки път като си отворя компютъра.
1
 
4
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ами няма нищо лошо в това. И аз съм заложил на подобни компании и чакам след 10 години да си направя печалбата Х 10.
От други ще загубя изцяло.... Затова си инвеститор и инвестираш. Колкото по рисково толкова печалбите са по големи.
Мога да ти дам пример с космическата индустрия. Например ракетите на Мъск и Бесос. Частни компании. Не можеш да си купиш акции :( Хората набират капитал от частни инвеститори. Можеш да участваш например с минимум 100 милиона долара. Печалба НЯМА и в близките 10 години няма да има, но все пак има инвеститори нали :)
3
 
2
 
2
pioner до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Извинявай, но вчера една "технологична компания" достигна 26 милиярда капитализация при условие, че за 5 години от създаването си до днес няма нито една продажба.
5
 
4
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
В статията виждам един огромен пропуск - зад долара всъщност стои почти целия технологичен сектор. Не петрола, а технологията е бъдещата валута. Не, че петролът ще спре да се търгува в долари.

Спекулация е, че някой ще се замисли да ползва юани, държавно манипулирана валута, която комунистическа партия управлява, чийто курс се формира от партийни решения.

И още една грешка - че физическо злато почти не можело да се купи - съвършено невярно, има вече в изобилие, дори търговците пак намалиха спреда до нивата от преди кризата.