IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп отлага срещата на Г-7 за есента

Американският президент планира да покани Русия, след като страната беше отстранена от Г-8 през 2014 г.

12:41 | 31.05.20 г. 2
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп.<em> Снимка: Yuri Gripas/ Bloomberg</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Yuri Gripas/ Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че планира да бъде домакин на разширената среща на Г-7 през есента, като отлага усилията за провеждането на събитието през юни в "Камп Дейвид", предава Bloomberg.  

Тръмп заяви, че ще изпрати покана до лидери от Русия, Австралия, Индия и Южна Корея, както и към настоящите участници. Коронавирусът и отношенията с Китай вероятно ще бъдат основни теми.  

Поканата към Русия ще бъде спорна. Страната беше отстранена от Групата на осемте големи икономики през 2014 г. след анексията на Крим. 

Германският канцлер Ангела Меркел този уикенд показа колебание да замине за САЩ през юни за физическа среща на Г-7. За Тръмп физическата среща е знак за нормализиране, след като пандемията от коронавирус затвори големите икономики. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 3 години
Сега, днеска, ше се види кво точно предцтавлява россиа!Ако влезе у Г 88 и предаде Китай - разпарчосана чак то московска област, щата алабама.Ако се изрепчи на Тръмп и застане срещу запада заедно с китай: НАЧИ СИ ОСТАВА ИМПЕРИЯ, СЪС КРЪВОЛОЦИ НАЧЕЛО, АМА ИМПЕРИЯ, ЧЕ И У ВАЖАВАНА, ЧЕ И ГОЛЯМА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
korn
преди 3 години
Единствената гордост която имаха руснаците,че са най голямата заплаха за САЩ отиде в историята. От сега нататък Китай ще се бори срещу САЩ, Гейтс,Сорос, евреиите, извъземните и лошите.Русофилите ще станат китайцофили. Дзинпин ще бъде новия вожд на неоправданите. Русия ще бъде просто една бензиностанция, която ще трябва да полегне на Запада,предвид растящата мощ на своя съсед.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още