ЕС няма да последва Тръмп и да се впусне в търговска война заради Хонконг

Лидерите на блока предлагат Брюксел да избегне пряката конфронтация с Пекин и да възприеме друг подход, въпреки различията по въпросите за демокрацията

1
 
1
 
8
преди 7 месеца
Всичко на този свят е бизнес и пари. Няма демокрация, комунизъм или диктатура. Всички изповядват една и съща доктрина - забогатяване. Германия има прекалено много да губи в Китай, затова ЕС ще си мълчи. Великобритания и САЩ пропищаха защото Хонг Конг е една огромна пералня на парите както и лидер за избягване на данъци.
0
 
2
 
7
Стоян Петров до: Achtung
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Я ми кажи една санкция срещу русия. Нещо не могат да изнасят, произвеждат или доставят???
0
 
4
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
ЕС винаги се е опитвал да го играе балансьор, но в сегашните времена тази позиция е трудна. Реално освен да загуби стотици млрд долари и пазарите си в Китай, нищо друго не може да направи. Русия дето е 1/10 от икономиката на Китай издържа след санкциите за Крим, при това не само от ЕС, а от половината свят, пък камо ли Китай. Европа не може да наложи проекция на сила до самите си граници, като Либия, пък какво остава да се конфронтира с Китай за оня де прави като вятъра.
2
 
2
 
5
korn до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И защо пък ЕС трябва да се намесва в този конфликт, щото САЩ и Великобритания така са решили?
1
 
2
 
4
korn до: Ironhorse
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Китай, Русия и САЩ правят бизнес със сатрапии, диктатори и по между си. ЕС не трябва да го прави така ли? Колкото до войните а Путин, на Русия са наложени санкции и държавите от ЕС участват в тези войни със жива сила. Например в Украйна, руския стратег тръгна за Киев, а още е в Донбас. И как след като прочети това, се сети за правата на ЛГБТ?
0
 
3
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Значи, ако са нарушени правата на ЛГБТИ, ЕС веднага реагира, но когато буквално се поробват милиони нормални хора, трябвало дипломатично да се подходи. ЕС и Германия се отпускат да правят бизнес с откровени сатрапии, като Китай и Иран, а за Русия думи нямам. Путин разпали три войни до границите на ЕС, а Германия само с декларации. Идва ден дето Германия пак ще бъде стругосвана и то жестоко.
0
 
6
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Правилно, Европейския съюз няма да се меси в мъжките работи.
5
 
4
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Нарушенията на правата на човека. Тези май трябва да погледната Минеаполис.