IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илия Кръстев: България може да стане лидер в областта на развойната дейност

Едва 15% от компаниите ще върнат екипа си в офисите, сочи проучване на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии

19:15 | 28.05.20 г. 2
Илия Кръстев: България може да стане лидер в областта на развойната дейност

"България продължава да се рекламира като дестинация с добър интернет. Има геополитически промени, свързани с това, че част от големите компании в Китай, Азия, или държави със рискови здравни системи, търсят възможност да преместят част от дейностите си на други пазари, сред които е и България", уточни той.

Според Кръстев в момента се състезаваме с други пазари, където има серия от мерки за излизане от кризата. „Много от тях бяха по-сериозни, отколкото тези у нас", посочи той.

Председателят на управителния съвет на АИБЕСТ изтъкна важността от промяната в регулациите относно работата от вкъщи. С повече регулации, според него, компаниите от сектора на бизнес услугите ще разширят и обхвата на градовете, в които имат представителство. "Това ще помогне на целия пазар", убеден е той.

Едва 15% от компаниите ще върнат екипа си в офисите, сочи проучване между компании в АИБЕСТ. По думите на Илия Кръстев този резултат се дължи на три причини - семейни ангажименти, здравни рискове и спестяване на време и улесняване на работния процес.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Тя България може всичко.... стига народа да си вдигне интелектуалното ниво и да прогледне дотам та да възстане и да избие задкулисието, което краде, лъже, плаши, манипулира и узурпура властта с политици-престъпници без значение на политическите им платформи и принадлежности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
vladi_guetzov
преди 3 години
Сега е времета за рестартиране на българската икономика.Тъй като най-важното е осигуряването на енергийната сигурност на държавата ,тези милярди трябва да се инвестират за изграждане на атомната електроцентрала в Белене?Второ ще трябват поне 1 милярд за селското стопанство- възстановяване на поливните съоръжения /канали ,тръбопроводи ,помпени станции/ увеличаване на поливните площи и увеличаване на животновъдните ферми? Трето ще трябват 1 млд за подмяна на водоснабдителната канализация в селищата и между тях,изграждане на нова ,там където няма и изграждане на пречиствателни станции ,за да се подобри живота на хората и да се използва водата за напояване?Да сега е времето за рестартиране на българската икономика,но парите трябва да се инвестират в производства ,които са ефективни в бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още