Днешният полет на SpaceX може да се окаже прелюдия към нова епоха

Транспортирането на астронавти с капсулата Dragon до МКС ще доближи Илон Мъск с една стъпка до заветната му цел – началото на колонизирането на Марс

   1| 2| 3    
4
 
9
 
19
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мдаа, едни ще летят до Марс, други ще ходят във външните си тoaлетни в Сибир и ще псуват Сорос, че е виновен за високата цена на бояришника...Капацитет, кво да се прави.
2
 
3
 
18
khao до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
статията пише е важен аргумент и после само пълнеж, паце :)
3
 
8
 
17
преди 1 година
Няма профилна снимка
Всичко зависи от гледната точка. Руската е колко е велика русия(ссср) заради това че Гагарин е лежал не знам колко часа в космоса. Американската е "ваш'та м'ма поганска, ние ви плащаме данъци а вие си правите разходки до луната".
3
 
9
 
16
преди 1 година
Няма профилна снимка
То статията сама си го пише: "САЩ останаха без ясна цел и космическата им програма зацикли." Освен празните приказки тип бивш комсомолски секретар. И в коментарите май доста комсомолски секретари са се събрали, но този път на новия голям брат. Космическата индустрия ЩЯЛА да отбележи прераждане. Ами ще поживеем ще видим. Дотук се вижда само един частен пилотиран космически полет. И даже и той не е приключил успешно. Хората с големите лозунги вече тръгнаха към Сириус. То и България ЩЕШЕ да построи комунизЪма, ама...
3
 
7
 
15
khao до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
прехвърляне на пари от данъкоплатците в джобовете на Мъскхахаха, не си гледал цифрите, нали ??? иначе нямаше да пишеш глуупости. само за година държавното СЛС гълта по 2.2 млрд почна преди мъск и даже не се знае дали ще тръгне... до тук са метнали 10млрд на вятъра... ей тия гълтат яко бюджетни пари !
7
 
4
 
14
panther до: mvr0306
преди 1 година
Няма профилна снимка
Вояджър 1 и 2 са изстреляни 1977. Хъбъл е добър пример, не знам дали знаеш той не е първия космически телескоп просто е най-рекламирания. И изстрелян преди 30 години. Совалките завършиха безславно с 2 големи трагедии. От три марсохода 2 са изстреляни 2003. Само Кюриосити е по-пресен. Малко черно бяло гледаш на нещата, аз не съм казал че "другата страна" има по-големи успехи. Но такива като теб така са възпитани явно. На мен ми е жал, че човечеството е в застой в космоса от 50 години. И замяната на държавните космически с почти същите, но частни, не е нищо сериозно, освен прехвърляне на пари от данъкоплатците в джобовете на Мъск. Фундаментален напредък няма. Голямото постижение "частни космически полети" е дъвка за ***. Преди 50 години само държавни учреждения са можели да си позволят компютри, сега всеки има по няколко "частни" вкъщи и дори и децата си имат смартфони с огромна мощност в джоба. И никой не го смята за някакво кой знае какво постижение.
1
 
7
 
13
khao до: Zlato
преди 1 година
Няма профилна снимка
почнаха да ги дават на "частни" компании. 10-11 години трябваше експерти от НАСА да обясняват на Мъск и Боинг как се правят ракетиабсолютно не вярно и лъжливо твърдение!!! наса не са напраеили една ракета в тяхната история... всичко е часно, совалката е направрна от ULA (демек Боинг) сатурн 5 тоже !
1
 
6
 
12
khao до: Zlato
преди 1 година
Няма профилна снимка
хехе, личи си че не следиш проекта... личи си във всеки довод който ползваш, защото е частично верен и или трябва да се откажа или да ти напиша баси фермана... ше се откажа, опита ми показванче няма сми... :)само ще те успокоя, за марс нема да ползват и грам нефт ! надявам се да си доволен сега :)
7
 
6
 
11
Biso до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да си обърнал внимание, че поне половината от екипа му са "бивши" служители на Локхийд Мартин и Бойнг? Сега ни обясни как се напуска Локхийд Матин, един от лидерите в космическата, отбранителната и високи технологии индустрия и стратегическо за САЩ преприятие и се преминава на работа в друга фирма. Тия хора носят в главите си цялото ноу-хау на Локхийд Мартин и Бойнг. Нали се сещаш, че там имат много дебели договори за служителите, които с подписа си почти са се отказали от гражданските си права дадени им от конституцията. Преди да говориш колко успешен е Мъск, погледни малко по-широко и непредубедено.
11
 
8
 
10
888
преди 1 година
Няма профилна снимка
Най- голямото амириканско космическо постижение са филмите на Джордж Лукас - Междузвездни войни
   1| 2| 3