Бойко Яръмов: След отварянето на офисите служителите ще изискват гъвкавост

Заражда се нов, балансиран multi-mode режим на работа, при който компанията ще поощрява свободата на избор откъде да се работи, казва съоснователят на Campus X

0
 
4
 
3
преди 3 месеца
Представям си как някой кранист, заварчик, монтажник на дограма, или мрежов техник си работят от вкъщи и ме напушва луд смях. Професиите, които могат да позволят работа от вкъщи не са чак толкова много. Иначе е хубаво, наистина компаниите, които предлагат по-гъвкаво работно време имат доста по-доволни и щастливи служители, а това е предпоставка за по-висока производителност. Освен това хората, които работят с мозъка си нямат нужда от офис, само от компютър и интернет.
9
 
6
 
2
фиг.1 до: nikiangel
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Според мен, през следващите няколко години служителите няма да са в позицията да предявяват никакви изисквания, освен най-квалифицираните, които са малцинство. Останалите не трябва да бъдат оставяни да работят у дома без надзор, или качеството на работа ще спадне значително. А и не всяка работа позволява това. Ако например трябва да работиш с клиенти, няма как да го правиш от вкъщи. Другата причина е, че много хора няма да са доволни от подобна социална изолация. Ние сме обществени същества и имаме нужда да се виждаме с колегите си, особено жените. Тъй че рентиерството все пак няма да изчезне.
3
 
11
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Професия рентиер си отива завинаги. Мнозинството от робите вече няма да се върнат на тръстиката в претъпканите г*з до г*з офиси. Квалифицираните кадри ще изискват перманентна работа от вкъщи, ако работодателя не може или не иска да им я осигури, ще го сменят с такъв който може.