Германия трябва отново да стане велика сила

Само Берлин може да разреши културната и монетарна криза в Европа

3
 
4
 
8
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Жалка статия, интерестно дали е преписана/преведена отнякъде или бг журналята са се опитвали да разсъждават. Или е поредната в стил гьобелсова пропаганда на ДВ. Единственото, което трябва Германия да прави в момента е да печата общи евро-облигации, точно както тръби Сорос от 15 години.
3
 
6
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Само мозък с тотално изкривено мисене и изпаднал в панически състояние може да напише такава статия. И ако такива мозъци започнат да диктуват посоката, спукана ни е работата. Между другото, Германия никога не е била велика, а само се е опитвала да стане такава.
1
 
8
 
6
преди 3 месеца
WOW какво четем: НАТО "защити Западна Европа от Съветския съюз, в същото време успокои европейците, които се страхуваха от поредния немски стремеж за надмощие, като разположи големи американски бази в Германия." Тоест янките пазят Германия да не стане отново велика, и да не се сближи с Русия. по-добре, ако Германия продължи да спи. "Опасността събуденият Берлин да направи стратегически грешки е реална. Винаги съществува изкушението да сключи сделки с Москва, Пекин или и двете столици за сметка на трансатлантическия алианс." Кошмар! Още бази в Германия! Къ викаше Станко - "Най-добре е за идвикаме танковете! :)
2
 
7
 
5
Императорът до: Императорът
преди 3 месеца
Не може на една държава с претенции за велика сили или поне за някакво факторство, все някой друг да и е виновен - това искам да река.
3
 
7
 
4
преди 3 месеца
Ако аз бях измислил тоя пасквил, нямаше да мога да спя от срам. Цялото внушение е, че за жалкото състояние на Германия са виновни Русия, Китай, Унгария, но не и самата германия, не и пишман-съюзниците и, не и очевидно слабoyмните политици, управляващи и Германия, и ЕС, защото кризата не е само германска, но е общоевропейска.
Русия ли напълни Германия с нигъроталибанци, та германците да са подложени на терор в собствената си държава? - Русия иска просто почтено партньорство.
По заповед на Китай ли Германия поведе война със собствената си икономика, най-вече с автоконцерните?
А може би Унгария нареди на Германия да се води по акъла на екоталибаните? Или да изпълнява робски заповедите от Вашингтон?

Може би яловицата меркел е руски агент? Или е китайски?

Германия няма шанс да се оправи, ако САМА не се изправи на крака и не се върне към прагматическата политика !!! Ако не направи това, само ще затъва все повече и все Русия, Китай, Унгария, Науру, Сан Марино, Суринам, марсианците и клингонианците ще са и "виновни" !!!!
4
 
7
 
3
ing5rov до: korn
преди 3 месеца
"новите" германци са генно модифицирани след 75 години социални експерименти , читави са тия от източната част .
3
 
12
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Онази Германия не е сегашната Германия. Ама събудят ли се пак ще намерят начин да прецакат континента, някак им е в кръвта.
6
 
8
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Време е лъва дасе събуди.Германеца не е като руснака, американеца и англичанина, които скачат само да бият по слабите. Германеца скача на всички. През Втората Световна Германия се е била срещу САЩ, Русия и Великобритания едновременно, и здраво ги е драла преди да успеят да я съборят. Днес със подходящия съюзник и Европа зад гърба си някои неща могат да бъдат поправени.