IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отчете над 10 000 нови случая на коронавирус за денонощие

Бразилия се оформя като ново огнище на заразата, като за последните две седмици случаите в страната са се утроили до 146 894

12:05 | 09.05.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Руските власти съобщиха в събота, че за едно денонощие броят на потвърдените случаи на коронавирус се е увеличил с 10 817. С това броят на заразените в страната се изкачва до 198 676 души.

Според информацията 104 души са загинали за денонощието, което увеличава общия брой на жертвите до 1827 души.

През изминалата седмица броят на потвърдени случаи на COVID-19 в Русия успя да изпревари този във Франция и Германия и страната вече се нарежда на пето място в света по този показател, съобщава Ройтерс.

В същото време в Германия се наблюдава спад на новозаразените за първи път от четири дни. Общо в страната потвърдените случаи са 170 588. Новината бе съобщена на фона на подготовката за отпадане на част от ограниченията включително частично отваряне на ресторанти, хотели, магазини и подновяване на футболните мачове от бундеслигата, посочва Bloomberg.

Добри новини идват и от Азия, където няколко държави отчитат по-малко от десет нови случая за денонощие, а в Хонконг и Тайван няма нито един потвърден нов болен от COVID-19.

За сметка на това обаче Бразилия се оформя като ново огнище на заразата. За последните две седмици случаите в страната са се утроили до 146 894, а броят на загиналите достигна 10 017 души, показват данни на университета „Джонс Хопкинс“. Според представители на властите броят може да е дори още по-голям, като се има предвид ограниченото тестване на населението.

В САЩ новите случаи за денонощие са се увеличили с 2,3% - 1,27 млн. души. Това е малко под нивото от четвъртък от 2,4% и е в съответствие със средното дневно увеличение през последната седмица. Броят на загиналите в страната вече е 77 180 души, като увеличението в петък е от 1,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 31 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 3 години
https://***.facebook.com/watch/?v=381746159448101
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 37 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
На Гергьовден ме вози една таксиджийка, оказа се от Москва.И ми разправя, че тествали поголовно!Оттам и броя.Не тестваш - нямаш.А в Танзания се оплакаха, че корона вирус имали козите и - папаята!В нета го има :) голям сеир!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 34 rate down comment 2
Antikvar
преди 3 години
Аз не мога да разбера защо руснаците, които от самото начало знаеха за връзката между COVID 19 и 5G антените, все още не са ги изрязали с флексове?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ццц, тоя Бил Гейтс, Сорос, илюминатите, масоните, евреите, норвежците и еврогейовете са виновни, ей!*** що не пуснат двата камаза пръскачки, дето пратиха в Италия, да свършат работа? Или се счупиха и си останаха там? Нищо, днес Пyти ще изпълзи от бункера да ви помаха с кафява лентичка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още