IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов не отрече, че се е срещал с Божков

Финансовият министър призова бизнесмена да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме

13:17 | 08.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Финансовият министър Владислав Горанов потвърди, че се е срещал с бизнесмена Васил Божков и са обсъждали хазартните закони. По-рано днес хазартния бос даде интервю от Дубай за bTV, в което посочи, че често се срещал и разговарял по телефона с Горанов.

„Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка“, каза министърът на финансите  във връзка с призива на бизнесмена. Горанов направи изявлението си по време на брифинг в Народното събрание. Той е категоричен, че нито една от промените в хазартното законодателство, одобрена от ГЕРБ, не е била, за да облагодетелства някого. 

„Аз не нося вина за това, че негови служители, заедно с членове на Комисията по хазарта, са прилагали грешно Закона за хазарта. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност", заяви министърът, цитиран от Агенция „Фокус“.

На въпрос какъв сигнал подготвя Божков срещу него, Владислав Горанов заяви, че няма никакви притеснения. „Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", обясни той.

Горанов посочи, че и в момента Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме.  „Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов.

Финансовият министър препоръча на „всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата“, да го направи, като по този начин ще си спести неудобството да бъде преследван от наказателните власти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 3 години
Българския народ иска Горанов,в затвора.Къде в нормалния свят бизнесмени и политици,ще си пишат смс,и неофициално,и последните ще са на свобода,че и нагли на всичкото отгоре.Горанов,подавай оставка и прокуратурата да се задейства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още