Германски съд: Покупките на облигации от ЕЦБ са частично противоконституционни

На Бундесбанк се забранява да участва в изпълнението на програмата след преходен период от не повече от три месеца, ако ЕЦБ не промени правилата ѝ

1
 
7
 
9
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Хахаха, Джузепе Конте измяука ...Италия илищевзима пари от Стабилизационният фонд или ЕЦБ практическище спре дакупува италиански дълг.
След обуздаването на Гърция идва ред и на Италия
4
 
1
 
8
ing5rov до: abdul
преди 4 месеца
а може би шансът му .
4
 
8
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Браво на германския съд и съдии. Поне на някой някъде му е останал мозък в главата.
Не може ей така със общи пари да се спасяват лични частни фирми! И то безплатно!?!?
Ако толкова много искат - да спасяват хората директно от глад, а не фирми.
Браво на Германия. За пореден път показва, че въпреки историята си се е развила много повече отколкото фащ. Това е шанса за хората живеещи в ЕС
3
 
5
 
6
ДХДО до: abdul
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Членството в ЕЗ е дефакто доброволен отказ от водене на монетарна политика. Ако монетарните политики бяха несъществен инструмент в макро-икономическия арсенала, отдавна щяха да са изчезнали по естествен път.

Освен нехомогенността по линия на специфичния икономически профил на цели 19 на брой различни субекта, в случая с ЕЗ става въпрос за национални държави, а не за елементи на едно чисто административно деление , както е в САЩ – респективно вътрешните напрежения за целия конструкт е много лесно да се усилят и в това поле, което освен всичко е подвластно и на исторически наслагвания. Ще е интересно да се наблюдава , дали предвид сериозната военна и политическа тежест на Франция(особено след БрЕкзит), за нея няма да бъдат направени компромиси (скрити или явни) със „строгите правила”. Допускането на подобен двоен аршин, също няма как да бъде разглеждано, като консолидиращ фактор. И накрая идва най-сериозния въпрос : колко тежка ще бъде предстоящата криза? Колкото по-тежка е кризата, толкова по-критично, изпадналите в най-тежко състояние членове на съюза, ще се разглежда готовността за проява на солидарност ... струва ми се, че това е неотменим принцип на функциониране на човешката психология и от него няма къде да се избяга.

Кризите са този момент, в който се тестват до предел, устойчивостта и жинеспособността на всяка субектност, подвластна на влиянието им, да видим какво ще ни демонстрира евро-зоната. На този начален етап от развитие на процесите, за мен лично сигналите не са напълно еднозначни.
4
 
4
 
5
abdul до: Ironhorse
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
ЕС не може да се управлява с 50+1, защото физически не може да бъдат контролирани несъгласните 50-1.
Мисля, че в това е драмата на Стария контин(г)ент.
4
 
7
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Европейска общност за въглища и стомана - влязъл в сила 1952 година, бек ту нормъл.
8
 
4
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Според мен, ЕС трябва да се върне до развитието на общ икономически съюз, с малко на брой, но безпогрешно оценими политически критерии.
Създаване на специализирани звена като полиция и армейски звена, за изпращане по граници или в помощ на засегната държава.
Нито НАТО може да бъде заместено, нито Интерпол.
Европарламента следва да бъде разтурен, като излишен.
Но да се въведе електронно допитване до гражданите на ЕС, и ако резултатът е 50%+1 държавите, членки да го претворят в обща норма за съюза
4
 
12
 
2
преди 4 месеца
хммм ... поне от това , което се дискутира от много време , германците не са против към много европейски политики . те са против да се позволява на общо основание да се генерират споделени дългове . например , някой задължил някъде пенсионните фондове в държавата му да харчат пари за "безплатни детски градини" или "социални придобивки на военните" или "апартаменти за млади семейства" и пр. и пр. примери бол ... кинтите обаче поприключили и айде на общите облигациите , щото пенсиите , заплати на лекари и чиновници утекоха ...

поне от прочетеното разбирам , че общи облигации само за общи неща и пропорционално на участието ... :))) ... тъй да се разпиляват няма да го бъде ...

май на финансовите министри на германия , холандия , дания им е втръснало да повтарят вече ... балансирайте си бюджетите ... :)))
2
 
10
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Освен това Федералният конституционен съд обяви решение на Европейския съд от декември 2018 г. за програмата за покупка на ЕЦБ за произволно и следователно необвързващо за Федералния конституционен съд. Европейският съд одобри програмата на ЕЦБ във всички отношения. Това предварително решение от Люксембург е „абсолютно неразбираемо", се казва в решението на германските конституционни съдии.

Това ще отекне в целия ЕС.
Досега Съда на ЕС се имаше за наднационалните по ранг и можеше да им разпорежда. Сега Германия даде залп срещу самообявилият се за полу-божество съд на ЕС.
Полша моментално ще подеме инициативата и всички решения на СЕС относно нейната съдебна система ще бъдат игнорирани.

ЕС се разпада не поради натиск от вън, а поради вътрешни дезинтеграционни сили.
Или спешно ще се промени ЕС или отича в канала.
Федерация на ЕС вече доказано е невъзможна, след като Германия не иска.