Как кризата с коронавируса ще преобрази света?

В бъдеще се очаква "убийство" на офиса, скъсяване на веригите на доставки на храни, опустошаване на ресторантьорския бизнес

1
 
4
 
5
Valentin13 до: national power
преди 1 година
Няма профилна снимка
добре го казваш, но това ще важи, ако всички са научили урока. аз не вярвам да са, дори ще има още много такива, дето ще казват - бек ту нормалити, да се върнем до това което е било преди. който, разбира се, не учил история ще го подкрепи изцяло. който е учил, ще анализира подобни бедствия в миналото и сега и ще разбере, че "бек ту нормъл" е невъзмоно, няма да му бъде позволено.
аз не бих бил толкова оптимистичен като тебе. моята прогноза е, че ще се изострят още повече противоречията между хората, което ще доведе до териториално разделяне на подобномислещи.
днес четох за това, как богато московчани внасяли палмички от Италия да си красят дачите. това донесло определени инсекти, които разрушили доста гори край Москва. такъв феномен се наблюдава навсякъде, нарушаването на биоравновесието, смесването на растения, животни и хора от различни култури ще води до още по-големи бедствия.
4
 
4
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
С много плам в момента се обяснява колко невериятно нещо бил хоум офиса и как не сме се сетили преди това.
Но тези, които работят от години на хоум офис ще им кажат много други неща.

Загубата на социална среда, човек е социално животно, иска да се събира със себеподобните си. Стоенето сам действа доста гадно.
Забавена мозъчна дейност, липса на разговори и обсъждане, обедняващ речник.
Изпадане в полулетаргия - за какво да се обличам добре, като ще стоя цял ден вкъщи?!
При по-младите, загуба на среда за срещи с другия пол, в днешно време хората се срещат и създават връзки в офисите и покрай работата си в огромен процент.
Психически разтройства.
Липса на креативност, най-добрите идеи идват от обдъждането в групи.
Липса на инициативност.

Офисите няма да изчезнат и който го твърди, нищо не разбира от социалната психология на хората.

Ще дадат възможност 1-2 дни в седмицата за който иска да работи от вкъщи, което е идеалната комбинация.
6
 
4
 
3
Бидонойл до: dr.5rov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Светът не може да се преобрази толкова лесно. Той се развива по своя собствена логика и лично аз смятам, че каквито и промени да настъпят, те ще са по-скоро незначителни. Кризите идват и си отиват, а след тях всичко си продължава по старому. Промени могат да се случат едва след като от мнозинството от хората е узряло за тях и те обикновено настъпват бавно и почти незабележимо. Опитите на някои хора да ги предизвикат преждевременно винаги се провалят.
6
 
5
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Бог ни търпя търпя търпя явно и на него му докривя вече да гледа тая прос...тотия обхванала най вече западния свят.И с тоя вирус ни шляпна по ду.пето...край на ЛГБТ>>У Истанбулски конвенции Семейни и детски конвенции.Край на просто..тията пед..али да осиновяват деца.Край на безсмисленото скитане край на бясното потребление.Човек трябва да взема от Природата само това което му е нужно за да живее.Стига с тая лакомия..
0
 
7
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да, наистина светът се беше впуснал в един лудешки танц преди кризта. Приличахме на разлудели се деца. Малко се поукротихме, макар да има и голямо роптаене. Да видим дали това връщане към времето на един по локален начин на живот ще е трайно или бързо ще го забравим.