Коронавирусът ускорява отмирането на кеша

Пандемията подпомага промяната в посока дигитални портфейли и валути

   1| 2| 3    
1
 
3
 
28
Dr. Vatnikov до: michaelis23
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Речникът и мислите ти идеално те описват, дишуошинг спешълисте от павилиона за шауарма на Махмуд.
2
 
3
 
27
преди 2 месеца
надай се булка на салам .... :)) ако "отмре" този ше дое друг и така нататък, а тая псевдо снимка с пичкенкойна видехме кво стана как март се изпари и неговата псевдо стойност и то за аламинут как имаше някво си предаване, така чеее с тез статийки просто лапaйте и се потапяйте .... :))
1
 
2
 
26
преди 2 месеца
Кеш, в брой и на ръка! Това е начина да не позволяваме на правителствата да ни манипулират. Кешовите разплащания дават реално усещане за харчене на пари, електронните са точно на обратното. Както каза някой по-долу, когато изчезнат офшорките, тогава може да се замисля.
А иначе Виза и Мастъркард харесват това.
1
 
2
 
25
mirodes до: mariata
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Е то по тая логика никой няма да плаща данъци,щото ще отчита повече разходи от приходи.Въпросът е,че като му се плати в кеш никой няма как да знае,че този човек има приходи.Като е по банков път всичко ще се отчете и вече е рабита на данъчните да разберат дали разходите са му реални.
1
 
2
 
24
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
докато съществуват данъчни убежища, а.к.а. офшорки, всеки дебат е излишен и всеки платен лев данък е кражба от джоба на работещия!
... и до тогава кеша ни е много нужен като данъчно убежище! после може пак да горим.
1
 
1
 
23
mariata до: mirodes
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Приятелю, повярвай ми - който е решил да не плаща данъци, ограничаването на кеша няма да го спре, нито пък ще вдигне събираемостта на данъците. Това, което ти визираш е друг проблем и няма нищо общо с кеша. Основният приход за фиска е ДДС, а той се краде само по банков път. Данък печалба се прави от разлика между приход и разход. Тези, които сега не отчитат приход, не отчитат и разход. После пропорционално ще отчетат и по-голям разход и по-голям приход, а данъкът ще остане същия.
2
 
4
 
22
mirodes до: mariata
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Е та аз ли съм най-големият балък да си плащам всички данъци,а един съсед вдигна къща за 200 хиляди лева ,без да е платил и един лев данък на доходите?Той се занимава с ремонти и всичко му се плаща кеш,без да се отчита никъде.Зъболекарите и те касови бележки не издават.Почти половината работещи пък се осигуряват на МРЗ.Аман от тарикати в тази държава.
2
 
2
 
21
korn до: крас
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да ползвам буркан ли каза? Аз викам да ги скрия под задната седалка на Москвича. И един съвет към всички млади, не изпоузвайте интернет защото могат да ви следят и да ви хакнат данните и парите.
4
 
2
 
20
korn до: mariata
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Средновековието безкешово ли е било, че го представяш толкова мрачно? Няма да можеш да ходиш на проститутки? Кой филм да гледам за да се образовам-''Обществен враг''? Ти си чел Оруел, сериозно?
1
 
6
 
19
крас до: korn
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ЯВНО СИ МЛАД И РАБОТИШ НА ПРИНЦИПА : чукне -пукне.

ДА ЗАДЕЛЯШ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ ИЗОБЩО НЕ ТИ Е В ГЛАВАТА.
Пък и защо ли да го правиш , когато навярно вместо теб това го правят твоите близки.

Подобни на вас бяхме и ние на блади години така, че не ви осъждам за поведението.

ДАЙ БОЖЕ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ВИ ЖЕЛАЯ , но и вие ще остареете и ще помъдреете. Идва момент като този с пандемията в който трябва да извадите РЕЗЕРВИТЕ които са БЕЛИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ.

ТОЧНО ТЕЗИ ПАРИ, които ще се наложи един ден да заделяте за БЪДЕЩЕТО на тези които създавате като ваше наследство е по добре да са в КУПЮРИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ БАНКИ , отколкото в ПАСИВИТЕ НА ЧАСТНИТЕ БАНКИ чиито активи в повечето случаи са НАДЦЕНЕНИ И ДЕКАПИТАЛИЗИРАНИ.

Можеш и да не приемаш това мое мнение, но то е натрупано с опита на преминалите кризите от 1990 год , 1994 год. , 1996-97 год и 2014 с КТБ.

Съветвам те да заделяш резерви и се САМООГРАНИЧАВАШ в плащанията, защото не винаги ще си млад и с възможности да правиш пари.

Идва време и да остарееш и плащаш КЕШ на търговците наречени лекари и да кърпиш пенсията си със СПЕСТЕНИТЕ КЕШОВИ ПАРИ.

Възползвай се от БАНКОВИТЕ ТРЕЗОРИ за да съхраниш РЕЗЕРВИТЕ СИ АКО ТЕ СА ГОЛЯМА ЦИФРА , а ако са незначителна е добре да ползваш БУРКАН ***.

И да не дава ГОСПОД да стигаш по ситуация да мяташ пачки през терасата на телефонни измамници.
Последното е нещо срещу, което никой не е заспахован.
Просто старост.
   1| 2| 3