IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диян Стаматов: Учениците да се върнат в училище само за изпитите през юни

В тестовете трябва да се включи само материалът, взет до началото на извънредното положение, препоръча бившият заместник-министър на образованието

10:55 | 28.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив БГНЕС</em></p>

Снимка: Архив БГНЕС

Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само за държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за 12 клас и изпитите след 7 клас. Това препоръча бившият заместник-министър на образованието Диян Стаматов по БНТ.

По думите му събирането на големи групи ученици на едно място е рисковано и прибързано.

„Материалът, който трябва да бъде включен за изпитите след 7 и 12 клас, трябва да е до началото на извънредното положение, за да няма притеснения за учениците, учителите и родителите", заяви той.

„Държавните зрелостни изпити са един форма за финализиране на обучението на децата. Те трябва да бъдат проведени в началото на месец юни и ако говорим въобще за връщане на ученици, то те трябва да се върнат за провеждане на изпити“, коментира Диян Стаматов.

Той предупреди да бъде прецизирано всичко относно подновяването на учебната година.

"Решението трябва да бъде добре премерено, както добре премина дистанционното обучение на 90% от страната ни", смята Стаматов.

Той оцени ситуацията с обучението и потвърди, че "в повечето градове електронното обучение беше реализирано много добре за 24 часа и това, което се дава на учениците, е възможно най-доброто в ситуацията, в която се намираме“.

Според него за почивка на учителите и педагогическия персонал може да се говори през лятото, но дотогава всеки един от учителите трябва да предложи максимума от себе си на учениците.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vzhekoff
преди 3 години
Защо да се взема само предварително взетия материал, този прехвален директор да не би да иска да признае, че се е провалил с дистанционното обучение ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още