IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво знаем за състоянието на Ким Чен Ун?

Спекулациите за здравето на севернокорейския лидер се разпалват, като според някои медии той е мъртъв

21:59 | 25.04.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Сателитни изображения показват, че личният влак на Ким Чен Ун се намира във ваканционното му жилище на севернокорейското източно крайбрежие през тази седмица на фона на нова порция слухове за състоянието на първия човек в страната. Това показват данни на мониторинговата група 38 North, цитирана от Bloomberg.

По информация на агенция Ройтерс Китай е изпратил експертен екип в Северна Корея, в който има и медицински лица, съобщават запознати източници. През последните седмици Ким е извън „светлините на прожекторите“, като според някои медии здравословното му състояние е критично след сърдечна операция. Според други съобщения той дори е мъртъв.

Американски държавни представители съобщиха в понеделник, че са били уведомени за операцията на севернокорейския лидер, въпреки че нямат данни за настоящото му състояние. В четвъртък американският президент Доналд Тръмп изрази съмнение по повод съобщение на CNN, че Ким е в тежко състояние. Представители на Съвета по националната сигурност към Белия дом отказаха коментар пред Bloomberg в събота вечерта.

Изненадващо Ким Чен Ун не присъства на празненствата по случай рождения ден на своя дядо на 15 април Ким Ир Сен. Той не беше видян и на срещата на Политбюро на 11 април, което разпали спекулациите за неговото състояние. Севернокорейската държавна Корейска централна новинарска агенция съобщи, че в сряда Ким е изпратил съобщение до сирийския президент Бешер Асад. Предвид трябва да се има, че подобни съобщения са честа практика между държавните лидери.

Делегация, водена от старши членове на Департамента за международни отношения на Китайската комунистическа партия – който отговаря за отношенията с Пхенян, е потеглила от Пекин в четвъртък, съобщи Ройтерс. Според агенцията не може веднага да се установи какво значи това за здравето на Ким Чен Ун. Състоянието на севернокорейския лидер е едно от най-ревностно пазените тайни в изолираната държава, като данни за него имат само шепа хора.

Седмичникът Shukan Gendai писа в петък, че китайски медик, изпратен в Северна Корея като част от екип за лечение на Ким, смята, че забавянето на извършването на проста процедура е разболял тежко лидера, предаде Ройтерс.

Севернокорейските медии не споменават нищо за здравословното състояние или местонахождението на Ким, въпреки че съобщенията на други медии предизвикаха международни спекулации за неговото състояние.

Китайският експерт е заявил пред списанието, че Ким се е вкопчил в гърдите си и е паднал на земята при посещение в провинцията по-рано този месец. Лекар, придружаващ Ким, е извършил кардиопулмонална реанимация и го закарал в близката болница.

Ким, за когото се смята, че е на 36 години, се е нуждаел от поставяне на стент -  процедура, която представлява поставяне на малък имплант – тръбичка, която служи за разширяване на стеснен съд, за да може кръвта да продължава да тече към сърцето.

Базираният в Сеул сайт Daily NK съобщи по-рано тази седмица, че Ким се възстановява след претърпяна на 12 април сърдечно-съдова процедура, позовавайки се на неназован източник в Северна Корея.

Според други непотвърдени информации, приписвани на висши партийни източници в Пекин, се твърди, че операцията за поставянето на стент се е объркала, защото ръцете на хирурга са треперили "ужасно силно".

В Twitter скорост набира хаштагът #KimJongUndead, но без потвърждение за смъртта му.

За последно Ким беше видян на обществено място преди 2 седмици. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis23
преди 3 години
мaлoумното булгаристанско племе па се изказва неподготвено както винаги, а не си гледа у собствената паница, на "диктатора, психично и физично болния и т.н., " сметка ше държат идuотите прости ....https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_North_Korea 1940 8,510,0002008 24,252,231https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria1934 6,077,93920196,951,482
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
Valentin13
преди 3 години
знаем за него, че е болнав и психически и умствено и физически, руските медии съобщават, че май е умрял, знаем, че като умре ще предизвика голяма регионална криза, защото 30тина милиона като ги държиш като животни в един момент избухват. спомням си Албания като свалиха комунизма, беше като най-дива джунгла, хората бяха като зверове държани в клетка и отпуснати в този момент. и в Корея ще бъде същото, няма нищо национално, просто човешкия вид е така направен, да живее на свобода - без комунизъм, без тоталитаризъм, без нацизъм, без брюкселизъм, без белиядомизъм, без московизъм. а просто така да живее на земята си, да се грижи за семейството си, за племето си и отвреме навреме да ходи на гости на други племена, за да види как живеят те. но дотогава...още колко мъка ни чака...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
Achtung
преди 3 години
Че ко му има на маняка, трепе само своите, изолирани на тяхното парче земя. Те долу горе и нашите това правят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Pyramid
преди 3 години
Кой знае сестричката му и тя, колко е изтрещяла...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Нищо няма да се разбере, навремето и за Хитлер не са разкривали, ако има здравословни проблеми, важно е плебса да мисли, че тоя, който ги командори е едва ли не безсмъртен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още