Търгът за строителството на АЕЦ „Белене“ се отлага заради COVID-19

Сроковете ще зависят от възможността за пълен достъп на участниците в така наречената „информационна стая“ за проучване на техническата документация на проекта

3
 
6
 
3
преди 4 месеца
Атомните централи в България са бедствие, което се е случило и още по-голямо бедствие, което очаква да се случи.

Всички атомни централи изпускат определено излъчване и облъчват водите, почвате, въздуха и хората живеещи на близо. Лом е близо до Козлодуйската АЕЦ. Имам лични наблюдения, че там има завишен процент на хора в с мозъчни тумори и ракови заболявания, включително и деца. Има и данни, че даже хора, които искат да купят имоти там не го правят защото е близо до атомната централа.

И наистина ли искаме руско участие в построяването на атомни централи у нас? Това е все едно да искаш алкохолик да те учи как да не станеш алкохолик. Те ме можаха себе си да предпазят в Чернобил. Защо мислим, че би ги интересувала нашата сигурност?

Освен това атомните централи изискват изключителна дисциплина, мениджмънт и морал от тези, които ги поддържат. Мислите ли, че ще можем да осигурим такъв персонал? Защото ако не можем, рискът от авария е огромен и подготвяме нас и най-важно нашите деца за страхотно бедствие.
4
 
7
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Прав си. Най-печеливши са Чернобил и Фокушима... Може да потърсиш колко евтино е излязло на СССР да се справи с аварията. Японците също им излезе без пари.
5
 
7
 
1
fon
преди 4 месеца
Ама за какво им е да гледат документация? АЕЦ са машина за пари, токът им е "най-евтиния" и "няма губещ АЕЦ по света". Само дето зли сили от САЩ спират хубавия проект защото искат България да е зле.