IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След експеримент в неделя ще се решава за разходките в парковете

Доказаните случаи на заразени с коронавирус в България вее са 1234

08:16 | 25.04.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

За последните 24 часа са установени 63 лица с коронавирус в България. 25 от тях са приети в болници. Общо случаите са 1234. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Припомняме, че вчера сутринта бе обявено за 90 заразени за денонощие.

Към днешна дата най-голямо количество ново случаи са установени в Плевен - 19. 7 са от завод "Мизия", 5 контактни на работещи в завода. 7 са настанени в болница. В София са 16 случая. Новите слуачи на заразени лекари са 6, а197 са излекуваните. За изминалото денонощие са починали 2 души, като общият брой на загиналите е 54. 

На въпрос ще бъдат ли отворени парковете за разходки, от щаба обясниха, че това ще се реши след след неделя, когато ще бъде извършен експеримент дали гражданите спазват мерките и се движат с нужната дистанция. „Препоръката на щаба ще е градоначалниците да определят реда за посещението им. Ако се отворят, няма да бъде само за София, а и за страната”, обясни ген. Венцислав Мутафчийски. По думите му ако бъдат отворени, хората ще трябва да спазват ограниченията за дистанция. Ако не го правят, пак ще бъдат затворени. 

От щаба обявиха, че към момента всички болници, които са определение от Министерство на здравеопазването с коронавирус са задоволени с лични предпазни средства с висока степен на сигурност. Има готовност и капацитет да се подаде там където е необходимо. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Ми тия *** не направиха ли България на концлагер , само щото вятърът донесъл грип ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
"...ако бъдат отворени, хората ще трябва да спазват ограниченията за дистанция. Ако не го правят, пак ще бъдат затворени. "Това какво отношение има изобщо за вируса ? По скоро е някаква перверзна игра ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 3 години
Колкото повече е броят на изследваните толкова по голям брой ще са откритите новозаразени. КАКТО КАЗВА ДОЦЕНТ МЕРМЕРСКИ - Много ще са правили секс с болеста /ЗАРАЗЕНИТЕ/, но малко ще са бременните / БОЛНИТЕ/ .АКО ОБХВАТА НА ПРОБИТЕ ДОСТИГНЕ ДО 100% ТОГАВА ЗА УЖАС НА ВСИЧКИ ЩЕ КОНСТАТИРАМЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО СМЕ ПРАВИЛИ СЕКС С КОРОНАВИРУСА , НО ДОРИ НЕ СМЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ТОВА.ПОКАЗАТЕЛ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА БОЛЕСТА СА БРОЯТ НА ПОСТАВЕНИТЕ В БОЛНИЧЕН РЕЖИМ. КОЛКО СА ТЕ -200-300 ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още