IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отрече уязвимостта в iPhone и iPad да е ползвана от хакери

Според компанията "няма непосредствен риск" за потребителите

10:47 | 24.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Apple заяви, че не е открила „никакви доказателства“ уязвимостта в имейл приложението ѝ за iPhone и iPad да е била използвана срещу нейните клиенти и вярва, че този проблем „не носи непосредствен риск за нашите потребители“, предава Ройтерс.

Базираната в Сан Франциско компания за сигурност ZecOps вчера обяви, че става дума за уязвимост, която може да е оставила над половин милиард телефона iPhone под риск от хакерски атаки. 

Зък Ейврахам, главният изпълнителен директор на ZecOps, коментира пред Ройтерс, че е открил доказателства, че уязвимостта е ползвана за поне шест кибератаки.

Той посочва, че има доказателства, че хакерите са се възползвали от тази вратичка още през януари 2018 г., но не може да определи кой стои зад нападенията.

Вчера Apple призна, че има такъв проблем в софтуера ѝ за изпращане на имейли от iPhone и iPad, известен с името Mail, и заяви, че компанията е разработила решение, което ще бъде пуснато заедно с предстоящия ъпдейт на милионите устройства, които е продала в глобален мащаб.    

Но сега технологичният гигант се противопоставя на думите на Ейврахам, че хакерски атаки са били извършвани срещу потребителите на iPhone.

„Внимателно разследвахме доклада и на база на предоставената информация стигахме до заключение, че тези проблеми не представляват непосредствен риск за нашите потребители“, посочва Apple в изявление.

Ейврахам не е отговорил веднага на запитването за коментар във връзка с думите на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 3 години
...кой ли ги ползва. Толкова са надценени - трябва да си луд за да ги купуваш. Има производителя работят на 3% марж, а тези са на 300%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
vanaia
преди 3 години
Ей не се научихте да ги правите тия програми...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още