IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът може да сложи на пауза видео стрийминг войната

За сметка на това можем да видим разцвета на безплатното съдържание

18:23 | 06.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

В дните преди блокадата написах как карантината заради коронавируса може да е идеалното време за собствениците на стрийминг услуги като Quibi, HBO Max и Peacock, които планират да ги пуснат под някаква форма през април и май тази година. В крайна сметка потреблението на видео стрийминг със сигурност ще се увеличи, когато всички са затворени в домовете си с малко други опции за развлечение.

Това, за което не помислих, беше колко много хора ще загубят работата си, след като над 10 млн. американци са подали заявления за помощи в рамките на две седмици, а безработицата скочи до най-високото си ниво от август 2017 г. в рамките само на един месец, пише Алекс Шърман за CNBC.

Това ме накара да преосмисля идеята колко американци ще са готови да харчат допълнителни средства за стрийминг услуги, докато стоят у дома. Вместо да циментира абонаментните услуги, превръщайки ги в ежедневен навик, е напълно възможно карантината да покаже стойността на безплатния стрийминг, по-специално на съдържание, генерирано от потребителите.

„С толкова много хора, които стоят у дома, ще видим доста по-голямо медийно потребление“, споделя главният изпълнителен директор на Instagram Адам Мосери в подкаста The Byers Market миналия месец. „Смятам, че повечето от новото съдържание, ако стоенето вкъщи продължи месеци, ще дойде от хората, а не от студиата“.

Повече хора прекарват време, гледайки видеа по време на карантината, което, разбира се, е добре дошло за стрийминг услугите. Comcast отчете 32% ръст на трафика между 1 и 30 март. Потреблението на стрийминг и уеб видео на компанията пък се е увеличило с 38%. Verizon преживява нещо подобно. Видео трафикът е нараснал с 32%, коментира неин говорител. След като редица спортни събития се отменят без да е ясно кога ще се проведат, традиционната платена телевизия изглежда още по-скъпа, в сравнение с новите стрийминг продукти, които се появяват на пазара.

Но след като блокадата продължава и през април, без да е ясно кога ще приключи, американците ще преосмислят как прекарват свободното си време, особено ако изведнъж се окажат без работа и не могат да посещават приятелите и семейството си. Това вероятно ще облагодетелства развлекателните опции, които дават възможност за лична интеракция и моментна реакция от приятелите, като видео игрите в интернет, Twitter, Instagram, TikTok и YouTube.

Трите най-използвани приложения в мрежата на Verizon през март са YouTube, Facebook и Instagram, твърди говорител на телекома. Генерираното от потребителите съдържание се ражда на момента, свежо е, документира живота в къщи, докато холивудските филми по поискване ще запълнят нишата на ескейпизма, но няма да са толкова привлекателни, докато блокадата продължава.

„Нуждата да се свързвате с хора, които познавате, ще продължи да съществува, нуждата да се забавлявате ще продължи да съществува, но времето за дистрибуция между едното и другото ще се промени“, твърди Мосери.

Проблемът с безплатните, базирани на реклами, услуги, е, че все още изискват реклами. А глобалната реклама се очаква да преживее огромен спад в момент на икономическа рецесия.

Cannes Lions International Festival of Creativity, най-важната годишна конференция в областта на рекламата в глобален мащаб, беше отменена наскоро, тъй като приоритетите на клиентите са се променили към нуждата да защитават хората и към необходимостта да се опазят компаниите, обществото и икономиките, посочват организаторите.

Последна актуализация: 15:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Oбичам България
преди 3 години
Да не се лъжем - HBO изкарват по едно, максимум две добри неща на година, ако не беше "Чернобил", след негативите с края на GoT щяха да са в историята с двата кракта (сега са с единия) - няма вече сериала като True Detective или Rome. И кой плаща 10 месеца, за да гледа по една серия на някое шоу на месец?Amazon разчитат отново на пари (изкараха добри шоутата), но нямат историята - просто още един фронт, където Безоз ще е търпи провал.Историята, която имат Disney - Disney се *** скандално със Star Wars, но после "The Mandalorian" беше лъч надежда. Въпросът е дали, ще изкарат добри мини сериали и филми от DC и Marvel Studios (да, Disney е нещо повече от детски филми - Disney е монополист). Ако някой ще успее да се пребори с Netflix за дал, това ще е Disney.Netflix - прецакани са, главно заради ЕС, които налага абсурдни изсиквания към Netflix, за заснамене на % от показваните филми в ЕС. Целта е да използват парите на американците да спонсорират отвратителното в голяма степен европейско кино (да имат и добри ЕС сериалчета по Netflix, но определено е трошене на пари).И като казвам, че ЕС киното е в голямата си част зле, за да не кажат някои, че съм американофил, харесвам и руски филми - руснаците имат много добри военни филми и комедийните сериали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още