IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

522 са случаите на COVID-19 у нас

Положителните проби на коронавирус за последното денонощие са 24, няма нова област в страната за изминалото денонощие

08:19 | 05.04.20 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Общо 522 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщи Националният оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин.

Положителните проби за последното денонощие са 24. В болница са приети 10, изследвани са към 400 лица.

Излекувани са общо 37 души.

От новооткритите случаи 13 са в област София. В "Пирогов" са настанени трима, в "Александровска" - 1, във Втора МБАЛ - 1. Амбулаторни са 8 случая.

Новите регистрирани случаяи са и в: Бургас - момче на 17 години, Стара Загора - 3, Перник - 2, Сливен - 2, Русе - мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив - 1, Кърджали – 1.

В София общо случаите са 308, като 111 от тях са хоспитализирани. 19 са интубираните.

Няма нова област за изминалото денонощие. 

Регистрираните случаи по административни области са: Благоевград – 15; Бургас – 24; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 1; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 9; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 10; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 30; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 8; Смолян –13; София – 308; Стара Загора – 7; Хасково – 1; Шумен – 4.

За изминалото денонощие починалите са четирима. За мъж в "Пирогов" не е било съобщено вчера, защото пробата му е излязла късно снощи. Общо починалите са 18 души, като средната им възраст е 65 години.

Общо 192 са лицата в България с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 26 от тях са в интензивни структури. От всички 522 диагностицирани – 299 са мъже и 223 жени.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-малкият – на 1 година. Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 23 души.

Откритите случаи в МВР са 9, от които няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая, от които единият е по-тежък.

В момента върви по-обширно тестуване поради 1 установен случай в Бърза помощ в София. Вчера са приети за изследване около 40 души от Бърза помощ-София, днес също ще се изследват около 40 души.

В момента има съвсем слаб трафик по границите и са по-интересни случаите, които се явяват по огнища в страната, каза ген. Мутафчийски. 

Проф. Кантарджиев посочи, че всички болестни провяви на медицински персонал трябва да бъдат изследвани. Трябва да се изследват и всички прърви прояви на заболяване в колективи, свързани с икономическа, стопанска и административна дейност. Трябва да се изследват и всички болни, които имат прояви на пневмония, особено тези с двойна пневмония.

Физическото дистациране и изолацията са мерките, които могат да предпазят от разрастването на мащабите на епидемията. Това никой не го е отменил, никой не го е отрекъл. Напротив - акцентът в целия свят е върху това, че това е единственото доказано нещо, което да ни предпази от коронавируса, подчерта ген. Мутафчийски.

От утре се откриват лаборатории в „Пирогов“ и в белодробна болница "Св. Анна". С PCR тестове ще работи Институтът по молекулярна биология на БАН.

Ген. Мутафчийски обясни, че в Щаба имат четири предложения за безвъзмездно предоставяне на хотели за поставяне на хора под карантина.

Медицинският експертен съвет към правителството вече спира да съществува, обяви вчера председателят му проф. Коста Костов - причината е изпълнена задача. Медиците от съвета се връщат към задълженията си да лекуват пациенти. Съветът изготви доклад, който включва медицинска информация за изследвания, проучвания и диагностиката, симптоматика и терапиите на Covid-19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
wag1111
преди 3 години
Самата истина за коронавирусаhttps://***.youtube.com/watch?time_continue=329&v=AiieQAMdTYg&feature=emb_logo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
"Ген. Мутафчийски е българската Жана дДарк. Той е любимият баща, който всяка сутрин плаши децата и паразитира върху страха им. Трябва по-скоро да се отървем от присъствието му", категоричен е социологът Андрей Райчев.Хахахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
крас
преди 3 години
"В София общо случаите са 308, като 111 от тях са хоспитализирани. 19 са интубираните" !!! Част от тези 19 в тежко състояние ще починат от СЪПЪТСВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, като спрямо общата цифра от 309 броя ВИРОСОНОСИТЕЛИ броя на починалите в СОФИЯ ще е 2 - 3 % или 6 - 9 човека !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
След 3-4 години карантина , който оцелее ше трябва да ходи с копие по улиците ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
bgboby
преди 3 години
Очаква се ваксина да има след 3 - 4 години!!!Това означава ли, че 3 - 4 години ще сме под карантина?Ясно е, че в първият момент в, който карантината падне, болеста пак ще се появи, докато не изградят имунитет всички.Ако греша някой да ме поправи.Според мен, това удължава агонията само ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
Мутафчийски , това е положението , суша !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още