IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония: Отлагането на Олимпийските игри ще изтрие няколко трилиона йени търсене

Този проблем ще бъде взет предвид при съставянето на пакета от стимули за японската икономика, заяви икономическият министър на островната страна

10:00 | 29.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Правителственият пакет за стимулиране на икономиката на Япония ще вземе предвид факта, че отлагането на Олимпийските игри в Токио ще изтрие през тази година няколко трилиона йени от търсенето, заяви министърът на икономиката на островната страна Ясутоши Нишимура в неделя (29 март), цитиран от Ройтерс. 

„Ако търсенето бъде отблъснато до следващата година, това означава, че същото количество на търсенето ще се изпари през тази година. Ще вземем това предвид “при съставянето на пакета за стимулиране, заяви Нишимура пред телевизионна програма.

Във вторник (24 март) Международният олимпийски комитет (МОК) одобри предложението на японския премиер Шиндзо Абе за отлагане на Игрите до 2021 г. заради пандемията от коронавирус. По програма най-голямото спортно събитие в света трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август.

В четвъртък (26 март) икономистите намалиха прогнозите си за японската икономика, след като стана ясно, че износът на експортно ориентираната страна е силно засегнат от задграничните блокади.

Според най-новите прогнози икономиката на Япония се намира в най-слабия си период от финансовата криза насам. Goldman Sachs Group Inc понижи очакванията си за брутния вътрешен продукт на страната през 2020 г., прогнозирайки свиване с  3,1% . Barclays Plc  от своя страна очаква икономиката на Япония да се свие с 2,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 3 години
Значи може и без тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още