IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия: Още страни трябва да се включат в съюза ОПЕК+

Глобалната икономическа криза е неизбежна, защото съотношението на глобалния дълг към БВП на света се е увеличило многократно, твърди Москва

12:51 | 27.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Нова сделка в рамките на  ОПЕК + за балансиране на петролните пазари може да бъде възможна, заяви Кирил Дмитриев, ръководител на суверенния фонд за богатство на Русия, като добави, че страните трябва също да си сътрудничат за преустановяване на икономическия спад от коронавируса, предава Ройтерс.

Споразумението между Организацията на страните износители на петрол и техните съюзници за съкращаване на добива в подкрепа на цените се разпадна по-рано този месец,  сривайки пазарните стойности на петрола.

"Необходими са съвместни действия на държавите за възстановяване на глобалната икономика ... Тези действия са възможни и в рамките на сделката на ОПЕК +", заяви Дмитриев.

 „В контакт сме със Саудитска Арабия и редица други страни. Въз основа на тези контакти виждаме, че ако броят на членовете на ОПЕК + се увеличи и други страни се присъединят, има възможност за съвместно споразумение за балансиране на петролните пазари", каза той.

Дмитриев не каза кои трябва да бъдат или могат да бъдат страните по новата сделка. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви през миналата седмица, че ще се включи във войната с цените на петрола между Саудитска Арабия и Русия в подходящия момент.

Дмитриев каза също, че глобалната икономическа криза е неизбежна, тъй като съотношението на  глобалния дълг към брутния вътрешен продукт на света се е увеличило до 323% към момента от 230% по времето на предишната икономическа криза през 2008 г.

"Усилията за възстановяване на отношенията между Русия и Съединените щати в момента са толкова важни, колкото и досега. Ще предприемем  нужните от наша страна действия и се надяваме САЩ също да разберат, че това е необходимо", каза той.

Руският фонд за директни инвестиции и неговите партньори са произвели 500 000 комплекта тестове за коронавирус досега, но планират да увеличат производството до 2,5 милиона броя седмично.

Президентът Владимир Путин заяви в четвъртък, че се надява Русия да победи коронавируса за 2-3 месеца, след като общият брой на заразените руснаци, надхвърли 1000 души.

Дмитриев заяви, че смята, че Русия трябва да следва примерите на Южна Корея и Хонконг - които показват как тестовете могат да ограничат разпространението на коронавируса.

Той добави, че до месец тестовите за бързо и масово обществено ползване ще са готови, така че хората да могат да ги поръчат у дома чрез спедиторски услуги и приложенията за доставка на технологичните компании Yandex  и Mail.Ru.  Само една трета от всички тестове ще бъдат изнесени в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 5
Valentin13
преди 3 години
не съм казал, че съм умен. давам мнение само, умния си ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
Valentin13
преди 3 години
могъщество на Вовата няма. има един народ, който е свикнал да го тъпчат, една добре развита репресивна система и един хитряга дето се намести на един пост, откъдето няма излизане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
markov
преди 3 години
Ох боже......колко си умен само....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 7
Императорът
преди 3 години
Могъществото на Вовата е в неговият РАЗУМ, в неговото ХЛАДНОКРЪВИЕ, в това, че се старае да постъпва правилно, в името на дългосрочните цели - а не на голoто пърчене - все, качества, които талибaнската мъpша не притежава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Русия НИКОГА не е бойкотирала ОПЕК+ каквито и лъжи да насаждат в медиите. Разривът бе предизвикан от оня мръшав чаршафосан, който се опита да заповяда на Русия да намали добивът си с 500 000 барела на ден. Правиш ли разлика между това някой да желае сътрудничество в името на обща цел и това: някой да не желае да му дават заповеди - при това индивиди, които стоят по-ниско от него? КОГА някой руснак ще позволи д му заповядва крaстав камилар?Русия няколко пъти досега обяви, че не е напуснала форматът ОПЕК+ и няма такова намерение. Арапия първа заяви, че ще наруши споразумението и ще обяви ценова война на другите производители.При това китайците - най-големият потребител, приоритетно купува руска слуз, не талибанска. Да не говорим - че - според американските експерти - Русия може да издържи на настоящите цени в пъти по-дълго от арапия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
Valentin13
преди 3 години
а, Вовката клекна! де ще иде като рухнаха приходите им. а аз толкова вярвах в неговото могъщество, то не бяха потапяния в Байкал, в морето, самолет караше, мускули и т.н. а той се оказа най-обикновен човечец, дори твърде обикновен за да го пише дори и в новините.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още