IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Постижим ли е съюз между Саудитска Арабия и САЩ на петролните пазари?

Азиатските фондови пазари регистрират сериозни ръстове, Wall Street може да се насочи към повишения, очаква форекс анализаторът Мартин Митренцев

20:08 | 25.03.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Съюзът между Саудитска Арабия и САЩ на петролните пазари ще бъде трудно постижим. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria форекс анализаторът Мартин Митренцев.

“Съюз между САЩ и Саудитска Арабия е доста труден за постигане. Все пак има и война и за пазарен дял. Трябва да бъдат направени доста компромиси от двете страни, Рияд обаче по-скоро играе сам срещу всички на този етап", коментира той. "Около обяд българско време лекият суров петрол WTI поевтинява с 2%, а Брент - с 4%”, допълни Митренцев. Той отбеляза, че се очаква и данните от САЩ да покажат девета поредна седмица на ръст на запасите.

“Спадовете в цените на петрола са очаквани на фона на пониженото търсене и увеличеното предлагане”, каза анализаторът.

По отношение на търговията на международните борси Митренцев потвърди, че азиатските пазари регистрират сериозни ръстове и изрази очаквания Wall Street също да се насочи към повишения.

“Към момента липсва конкретика за точното разпределение на мерките за 2 трлн. долара, за които републиканци и демократи се споразумяха”, отбеляза Митренцев.

Той добави, че стойността на долара регистрира сериозни спадове тази седмица, което определи като "нормално", предвид обявената програма за неограничени количествени облекчения от Федералния резерв и пакета за 2 млрд. долара.

“Доларът определено не продължава с този възход, на който станахме свидетели миналата седмица... При еврото ръстовете са малко по-малки, тъй като се очаква огромна икономическа криза в еврозоната", смята анализаторът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 4 години
Временен съоюз срещу Русия -Да. Но интересите на двете страни само отчасти съвпадат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още