IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на заразени с коронавирус у нас нараства с 19 до общо 190 случая

Повечето от новите случаи са в София, но има и един в Плевен

08:30 | 23.03.20 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

За последното денонощие в България са установени 19 нови случая на Covid-19 и общият брой регистрираните случаи у нас вече е 190, заяви по време на редовния си сутрешен брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Повечето от новите случаи са в София, но има и един в Плевен. Изяснява се какви са контактите му и дали има връзка с други заболели. 

Заболеваемостта в света също продължава да нараства и вече има около 339 хил. случая на заразяване, допълни той.

Лекарят с COVID-19 от Велико Търново, специализирал в София, е в болница. Той е от 8-те случая на млади хора до 50 години, чието клинично състояние се е влошило.

"Той е с двустранна бронхопневмония. Историята му е следната - преди да се знае, че е заразен от коронавирус, е бил приет в Инфекциозното отделение с пневмония.. пуснат е за домашно лечение. След като се е потвърдил за коронавирусна инфекция, съвпада с влошаване на състоянието му и той отново е приет в болница, където на образните изследвания се доказва една доста сериозна интерстициална пневмония", посочи ген. Мутафчийски.

По неговите думи една от първите страни, въвели рестрикции като в България, е Канада, преди около две седмици и половина.

"Ние ги въведохме веднага след това. Заедно с женските консултации и т.н. са спрени посещенията и в болниците, и в домовете за възрастни хора. В Габровския случай, който имахме, беше изключително деликатен моментът дали ще развие коронавирус, защото тя е изписана от болницата и е настанена в такъв дом - за възрастни хора. Засега нямаме разгар на болестта там“, обясни ген. Мутафчийски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 4 години
Държавата срещу естествения подбор. Кой ли ще победи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 4 години
а хранителните магазини ше раздават на вересия , налЕ ?! Некой божи ден ше си платим ... ако има с какво .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
mnz
преди 4 години
Време е да се действа, сега а не като стане късно. Държавата е затова да действа, а не да оставя хората да кретат само и само да вървят фирмите на някои хора. Да се спре дейността на фирмите, само хранителните да останат отворени и то с ограничен състав. Така хората ще стоят по домовете си, а не като сега уж стоят по домовете си събота и неделя, и като почне седмицата всички плъзват и полза няма никаква.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
Най добре ше е да се закрие държавата и да се гаси осветлението !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
Repoman
преди 4 години
Време е и у нас да се затворят фирмите и да се въведе данъчна и държавна ваканция, и дано да е по-скоро а не след дъжд качулка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
ert
преди 4 години
Нека да видим как действа Гърция и да последваме съседите си преди да е станало късно. Да се затворят фирмите за да не се събират хора на едно място, да останат само хранителните и тези за тоалетна хартия. Останалите да бъдат пуснати в неплатен отпуск за месец докато отмине положението. Сега е момента, а не като стане късно да се опитваме да действаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
ing5rov
преди 4 години
Да бе ... и в Чехия един на 95 години починал ... от коронавирус .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още