IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булард: Коронавирусът е една голяма инвестиция в общественото здравеопазване

Според управителя на клона на Фед в Сейнт Луис правителството трябва да възстанови загубите на базата на „долар за долар“

16:30 | 22.03.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В нормални времена огромната безработица и сривът на икономическата продукция биха били трагични.

Този път, тъй като коронавирусът остави вкъщи милиони американци и изключва американската икономика, заразата трябва да бъде приветствана като инвестиция в общественото здравеопазване, която поставя основите за бързо възстановяване. 

Това е мнението на управителя на клона на Федералния резерв на САЩ в Сейнт Луис Джеймс Булард, който твърди, че потенциалният удар на заразата, който ще струва на икономиката около 2,5 трилиона долара, е необходим и управляем. Може да изглежда нетрадиционен възглед в момент на глобално безпокойство, но Булард твърди, че мерките за блокиране, които сега се изпълняват, са от съществено значение за по-бързото преминаване през пандемията, съобщава Ройтерс.

Те също трябва да бъдат съчетани с огромна подкрепа от страна на федералното правителство, за да поддържа населението във време на изолация и да подкрепи икономиката.

Рецесиите са обикновените - дори предвидими - свивания в дейността, които бележат края на нормалните бизнес цикли, споделя Булард.

„Определете това като огромна инвестиция в американското обществено здравеопазване“, посочи той в телефонно интервю в петък.

Коментарите му бяха предшествани от обсъжданията на спешните икономически мерки от американските депутати на стойност 1 трилион долара или дори повече, цифра, която според Булард е подценяване на ситуацията.

Независимо от това, изникват въпроси от времето на икономическата криза през 2007-2009 г. – трябва ли корпорациите да получат помощ и колко щедро трябва да бъде правителството с работниците?

Много служители на Фед призоваха за по-силен фискален отговор от страна на САЩ през последните дни, но Булард направи крачка напред с изричния призив към правителството да възстанови загубите на базата на „долар за долар“.

Засега, каза той, икономистите и политиците трябва да фокуса си върху данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
За едни - брадва , за тоя - сватба !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още