Задават ли се хеликоптерните пари?

Заради тях обаче наследството от сегашната криза може да се окаже инфлацията

   1| 2    
6
 
7
 
6
nkavrakov1982 до: studioaa
преди 10 месеца
Нищо няма да стане. Прочети за целия механизъм на борда. Всичко е изпипано. По въпроса ти, има опция, по точно така е направен, при проблем с дадена валута да се закачим за друга, например долар, НО при борда основния +, е ограничението да се печатат пари, в излишък. Сега това ни е дар от Господ.
4
 
7
 
5
studioaa до: nkavrakov1982
преди 10 месеца
А какво ще стане при хиперинфлация на еврото, за което сме завързани? Ние няма как да останем свързани към новата германска марка със същия курс, защото валутните резерви(без златото) ще изгорят?
1
 
11
 
4
преди 10 месеца
Не, не се задават "хеликоптерните пари" защото те изобщо не са спирали вече 10 години.
Сега просто ще вдигнат оборотите още малко.
11
 
5
 
3
преди 10 месеца
В България има валутен борд. Затова го въведоха, заради инфлацията. Хиперинфлацията, по точно. Докато има борд, ние сме защитени.
6
 
4
 
2
преди 10 месеца
"Хеликоптерните пари" са майтап на Милтън Фридман в опита му да обясни, че фискалните стимули и кенсианството не работят ни никога в историята не са донесли успех... До днес обаче глашатаи от всякакъв род, вид и ранг се опитват да му припишат тази идея независимо, че Фридман винаги е съветвал срещу нея... Ние явно ще станем живи свидетели на пълния провал на т.н хеликоптерни пари точно както е предрекъл Фридман...
4
 
5
 
1
преди 10 месеца
Задават ли се хеликоптерните пари?

100%
   1| 2