Задават ли се хеликоптерните пари?

Заради тях обаче наследството от сегашната криза може да се окаже инфлацията

   1| 2    
6
 
2
 
16
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ама и едни специалисти - икономисти сте се насъбрали тук, прочети коментарите, че да ти умре кoня от гъдел. На челна стойка под душа.
0
 
5
 
15
data до: ivan.kostov.39
преди 1 година
Е , след като монетаристите не успяха на ред е пак Лорд Кейнс :)
2
 
8
 
14
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако еврото тръгне да потъва, трябва да сме *** и да не превключим към друга алтернативна валута, па дори и биткойн, това вече ще е революционно, и без това България държи най-много биткойни в световен мащаб, благодарение на корумпираните митничари:) А биткойн е електронното злато, тогава вече ще идарим всички в земята:)
4
 
5
 
13
SS-23 до: ivan.kostov.39
преди 1 година
Винаги съм се чудел на тези радетели на "жълтото", т.е. на ограничените пари!По този начин ще създадеш небивала социална катастрофа, просто защото няма да има "пари" за всички, което ще породи социални бунтове и революции. Същото важи и за радетелите на биткойнчето, което също е ограничено и поради това - няма да бъде нужно на никого!Съгласен съм, че цялата пирамида е насочена "нагоре" (на там върми потока), а "за надолу" няма нищо ... е то затова се стигна дотук... и това е началото на краха! Не може ти постоянно да изземваш почвата под фундамента, и да искаш покрива на къщата да стои ... не - той първи ще падне, защото при крен на фундаментите, върхът най-много се отклонява от вертикалата - елементарна механика!
1
 
10
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Златен стандарт - няма да има! /злато не може да се създава(освен на хартия)/. Хеликоптерни пари и до сега се създаваха, но чрез банките отиваха в джоба на богатите. След това се чудеха, защо не идва така жадуваната инфлация и защо залежават стоки в складовете. Богатия, колкото и разточитителен да е не може да похарчи приходите си и натрупва богатство. Получава се свръх производств, но потенциалните потребители нямат пари да изкупят стоките. Новия подход е да се дадат парите на потребителите . Така производителите са доволни, че имат клиенти . Потребителите са доволни, че имат пари. Добре дошли в новия обществено-политически строй Комуно-капитализъм :)))))
8
 
4
 
11
studioaa до: nkavrakov1982
преди 1 година
България няма да преживее нов крах на финансовата ни система - този закон, който имаме изобщо няма да ни защити от предстоящата опасност... Направихме огромна грешка като го въведохме и ще платим цената за нея...
2
 
10
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Така е хеликоптерни пари винаги е имало и ще има! Само че тези пари са запазени за най-богатите. Както и през 2008 пак ще им се даде на готово и в изобилие. Без да имат качествата да управляват , те са на върха и господстват . Никой не фалира, системата уж капитализъм, но не се разрешава да се рестартира и големите да се занулят закономерно. Социализъм за богатите е системата!Хората са отглеждани като кокошки. Едрия бизнес като фермери едри земевладелци. "Дава се само на коня, за да има трохи за врабчетата" - това е строя. Комунизъм, но лицемерно наречен капитализъм, за да може слабоумните да се опитват да захапят морковаФридман като цяло е ***(с изключения разбира се) и не заслужава да е известен.
5
 
2
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
гулден, франк, марка, и пак франк, лира....
5
 
10
 
8
nkavrakov1982 до: studioaa
преди 1 година
Виж, прочети за борда. Много неща са. Валитите не те интересуват. Интересува те количеството пари и забраната към БНБ, да печата over.
7
 
8
 
7
studioaa до: nkavrakov1982
преди 1 година
А какво ще стане ако всички основни валути са във хиперинфлация едновременно? Това се е случвало през 70-те когато всички основни валути са се сринали от порядъка на 50-90%, а $ е загубил 75% от 1970-1982. Злато нямаме достатъчно за златен стандарт ако това е въпроса...
   1| 2