МАЕ: Пандемията не трябва да ни разсейва от ангажимента за енергиен преход

Спадът в количеството на въглеродните емисии е временно явление и може да се обърне отново към растеж след края на вирусната криза, смята Фатих Бирол

0
 
2
 
10
Biso до: korn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Дал съм грешни данни. Нефт и газ съствляват 18% от БВП на Норвегия и 62% от износа им. Няма да е лесно да запълнят тази дупка.

Относно мигрантите, не бъди толкова сигурен, че ще спрат да ги хранят. Нищо не е свършило докато не свърши.

Norway is in the global top 7 exporters of crude oil. The oil and gas sector constitutes around 18% of Norwegian GDP and 62% of Norwegian exports in 2018. Norway is Western Europe's most important source of natural gas
1
 
1
 
9
khao до: Hahoto
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
пак добре,че можеш да четеш... поздрави!
1
 
2
 
8
korn до: Biso
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ходил съм в Норвегия. Много са напред с зелената енергия. Много електрички карат. 5 милиона са, организирани и дисциплинирани.И да спрат да продават нефт пак ще са по добре от нас например. А историята че някой ще продължава да храни мигранти в Европа, свърши.
1
 
2
 
7
Biso до: korn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
И Норвегия е в това число - 25% от износа е нефт. Погледни какво става с норвежката крона тези дни. Там имат и много мигранти, които трябва да хранят и може да стане много лошо.
3
 
2
 
6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Как да преминем към зелена енергия. Това значи полуразвитите мюсулмани и руснаци които се изхранват благодарение на петрола да умрат от глад. Говорим за 1,5 милиарда маймуни, които могат да бъдат агресивни. Трябва първо някак си да ги ограничим да не нападат цивилизацията.
2
 
5
 
5
преди 6 месеца
Страх от това да не спре зелената далавера, измамата на века, това се чете в този пиар материал. Зелената чорба започва да се вкисва...
0
 
5
 
4
studioaa до: Императорът
преди 6 месеца
Не се притеснявай - мечият пазар скоро ще създаде най-голямата армия от безработни в историята - милиарди буквално го казвам. У нас ще има 1 милион нови безработни и тези хора без работа и без пари ще бъдат много гневни и ще пометат всяка власт, която им вдига тока, за да спасява планетата и така "енергийния преход" ще бъде блокиран завинаги, а не временно, защото възстановяване няма да има за икономиката за много десетилетия напред...
3
 
1
 
3
zelka007 до: Императорът
преди 6 месеца
така е импе , за начало казвам да спрем субсидийте на атомните централи ... :))) ... и е крайно време да си плащат за ядрените отпадъци , а не бюджетите на държавите да ги мислят ... за иначе уж много ефффффтиния ядрен ток ...
1
 
4
 
2
преди 6 месеца
Статията остава едно гнъсно чувство, все едно авторът едва ли не се кефи на пандемията и придружаващият я икономически срив - защото се намалявали някакви емисии? Ами пуснете тогава една чума, да изпонатръшка половината човечество - какво ще кажете?

Но всичко е въпрос за едни пари - ГОЛЕМИ пари, които да бъдат откраднати от хората и да потънат в правилните джобове - цитирам една скорошна статия:

"Нормалните правила за държавна помощ на ЕС няма да се прилагат за проекти, ползващи се със статут на IPCEI, което означава, че националните правителства ще могат да ги субсидират, без да се налага да спазват строги граници на държавните помощи.

„Комисията ще въведе преработени правила за държавна помощ за IPCEI“, потвърди Комисията в изявление, като заяви, че „ще позволи на държавите-членки да финансират мащабни иновационни проекти през граница, КОИТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ БИХА МОГЛИ ДА БЪДАТ ФИНАНСИРАНИ, ПОРАДИ ПАЗАРЕН ПРОВАЛ“.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/syiuzyt-za-chist-vodorod-na-es-shte-stane-fakt-prez-liatoto-300172/?page=2

Това е. Т.нар. "зелена енергия" е икономически неконкурентна. Дори тия, които искат да ни я натрапят, го признават в прав текст. Това което искат е - ПАРИ, които те не са изработили - субсидии - колкото е възможно повече. Климатическият терорист по нищо не се отличава от цганинът - той само ИСКА - и изобщо не се интересува искаш ли да му дадеш и можеш ли да му дадеш, дали се радваш на изобилие или сам си в нужда. Иска ти нагло, безочливо, зъби ти се и те заплашва. Ако зависеше от мене - всички тия щяха да бъдат осъдени и пратени в мините да копат въглища.

Светът ще влезе в рецесия, милиони дребни бизнеси ще фалират - милиони хора ще загубят работата си - тия пак нагли и пак искат !!!
2
 
4
 
1
преди 6 месеца
Безочлив наглец, светът в момента има много по-важни грижи от безумното ти бълнуване. Като е толкова ефективна "зелената" енергия, тя не трябва да получава НИКАКВИ субсидии - нека сама по естествен път да се наложи... а не да крадете трилиони от джобовете ни, омайвайки ни със сладки приказки !!!