IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките ни търсят решения за намаляването на негативите от извънредното положение

Кредиторите продължават да поддържат безпрепятствено функциониране на пълния набор от услуги, се казва в писмо на браншовата асоциация

15:53 | 18.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

В Асоциация на банките в България (АББ) се следят внимателно всички инициативи и процеси, които протичат в Европейския съюз и които имат отражение върху регулативната среда за банките в България. Заедно с компетентните власти в България се обсъждат възможности за прагматични решения и действия, които, в рамките на регулативния режим за банкова дейност, да позволят намаляването на негативните ефекти от извънредната ситуация. Това се казва в Съобщение от Управителния съвет на АББ, изпратено до медиите. 

В условията на епидемиологичната обстановка в страната и във връзка с решението на Народното събрание за обявяване на извънредно положение на територията на България, банките в страната работят индивидуално с техните клиенти - физически и юридически лица, за намиране на най-подходящите решения за преодоляване на възможни възникнали затруднения във връзка с обслужването на задълженията им, пише още в съобщението.

Банковият сектор в страната продължава да поддържа безпрепятствено  функциониране на пълния набор от банкови услуги за гражданите и бизнеса, като се стреми да осигурява безопасност и сигурност, както за клиентите, така и за банковите служители. Клиентите могат да използват електронни канали за комуникация и за извършване дистанционно на всички видове банкови услуги, за които не се налага посещение в клоновата мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 4 години
Длъжника който няма пари поради кризата и този който не може да изплати ипотеката В АНГЛИЯ БАНКИТЕ ОБЯВАХА,ЧЕ ОТЛАГАТ ПЛАЩАНИЯТА ДО КРАЯ НА КРИЗАТА. Те не опростяват вземанията , но ги отлагат с известно време ,което спасява бизнеса.Това е добър пример за българските политици ,да накарат банките /които не са български/ да помогнат на бизнеса и гражданите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още