IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW намалява наполовина двигателите с вътрешно горене

Ходът е продиктуван от желание за оптимизация на разходите

17:01 | 14.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Matthias Doering/Bloomberg</em></p>

Снимка: Matthias Doering/Bloomberg

Компанията BMW ще намали наполовина двигателите с вътрешно горене, които предлага на своите модели съм момента. Причината е желанието на германския производител за оптимизация на разходите, съобщава Carswеek.

Кои мотори ще отпаднат от гамата не се съобщава, но вече са ясни три от тях. Наскоро ръководителят на подразделението за разработки на BMW Клаус Фрьолих посочи, че корпорацията му ще се откаже от 1,5-литровия дизел 3 цилиндъра, 3,0-литровия дизел, както и от бензиновия V12 с обем 6,6 литра.

Подобно решение ще позволи на BMW да спести пари, които ще бъдат инвестирани именно в нови технологии. Освен от двигатели германският производител ще се откаже и от някои модели, които не се радват на популярност сред клиентите. Първият от тях е хибридният i8, чието производство спира още през следващия месец.

Всички тези мерки ще доведат до икономия на 12 млн. евро още до 2022 г. Заедно с това компанията ще спести и пари от глоби, които трябва да се платят, ако не бъдат покрити новите екологични изисквания в ЕС.

От BMW допълват, че до 2023 г. ще бъдат електрифицирани 25 модела на бранда, като 13 от тях ще бъдат изцяло електрически.

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 4
kane
преди 4 години
още лоши новини за теслаhttps://***.youtube.com/watch?v=oUWLMlT91-o
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още