IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla стана първият производител с над 1 млн. електромобила

Милионната кола е от новия кросоувър на марката Model Y, чието излизане на пазара е предвидено за лятото на тази година

14:58 | 10.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Tesla е първият производител на електромобили в историята, който успява да произведе 1 млн. автомобила. Това съобщи в профила си в Twitter главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, цитиран от Automedia.bg.

Милионната кола е от новия кросоувър на марката Model Y, чието излизане на пазара е предвидено за лятото на тази година. Мъск публикува и снимки на юбилейната машина, като до нея са работниците в завода на Tesla, които са участвали в нейното производство.

Още през септември 2019 г. Tesla стана най-големият производител на електромобили. Тогава марката премина границата от 800 000 бройки и изпревари китайския BYD, който включва в статистиката и хибридните си модели.

Плановете на Tesla за 2020 г. предвиждат продажбата на 650 000 електромобила, като повечето от тях ще бъдат произведени в завода във Фриймонт (Калифорния, САЩ), а останалите – в новата фабрика на компанията в Шанхай (Китай). През 2022 г. трябва да заработи и заводът край Берлин (Германия), който ще позволи на марката да увеличи още повече производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 0
khao
преди 4 години
?!?!?!?!?! ... щом казваш ... минавал съм, но такова нещо няма !Ти да не живееш до завода ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 16
kane
преди 4 години
Тя стоката му и сега залежава. Минавал ли и покрай тесла дилър!Паркирани са стотици ако не хиляди автомобила чакащи купувач. Балъците започват да свършват - колите на Тесла никога!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 3
khao
преди 4 години
докато има повече поръчки от колкото може да изпълни, ще дере кожи ... като му залежи стоката ще пусне и той промоция, бъди сигурен :) ... пък и от някъде трябва да изплати заводите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 9
kane
преди 4 години
смятам че ако цените на петрола се задържат рекордно ниски за по дълго време ще започнем да виждаме клипове в ютюб как собственици на тесли започват да суапват ел.моторите с двг хонда и киа мотори!Смятам дори че самата тесла скоро ще обяви новата си гама хибриди с двг и ще се опита да достигне byd, от които ценово изостават много сериозно!п.с.това че за тесла няма светло бъдеще не означава че не харесвам мъск - напротив!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
actionmonster
преди 4 години
Уважаеми Automedia.bg и редактор Елена Илиева.Излизанете на пазара на Модел У вече е факт и утре 11.03.2020 ще бъдат предадени първите бройки на купувачите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 7
zap
преди 4 години
мдааа, когато фактите говорят, хейтърите мълчат ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още