IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow продължава да дълбае надолу - изтрива над 2000 пункта*

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи под 0,5% за първи път в историята

20:28 | 09.03.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните борсови индекси на Wall Street бележат нови сериозни понижения, докато петролните цени продължават да потъват, а епидемията от коронавирус придобива все по-застрашителни мащаби, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, изтрива 2064 пункта, или 8%, от стойността си, отчитайки най-лошия си ден от декември 2008 г.

Широкият измерител S&P 500 се смъква със 7,7%.

Масивните разпродажби доведоха до временно прекратяване на търговията на Нюйоркската фондова борса малко след старта на сесията.

Внушителните понижения бяха предшествани от турбулентна седмица, в която S&P 500 отбеляза спад от поне 2,5% в четири последователни сесии. Въпреки че сегашният спад е значителен, той не влиза в 20-те най-слаби сесии на широкия индекс.

S&amp;P S&amp;P

Инвеститорите продължават да търсят сигурни активи на фона на помрачените перспективи относно глобалната икономика заради разпространението на коронавируса, който хвърли в хаос световните вериги на доставка.

В събота Саудитска Арабия  намали официалните си продажни цени на петрола за април. Този ход беше направен, след като преговорите в рамките на ОПЕК+ за допълнителни съкращения на добива се провалиха в петък. Това накара някои анализатори да прогнозират спад в цените на петрола до 20 долара за барел през тази година.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи под 0,5% за първи път в историята, докато тази по 30-годишните американски облигации достигна 1%. По-рано днес доходността по 10-годишните облигации дори успя да се понижи до ниво от 0,318%.

*Информацията е актуална към 20:24 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Като пунктове това е най-големият спад завинаги - над 2000 пункта: баси. Ако търсим реалната стойност на пазарът като съвкупност, още повече на отделни компании - тоя спад е закономерен, защото върховите нива бяха абсурдни. Въпросът е, че като паднат Щатите повличат целият свят, включително акции с ного висока вътрешна стойност - защото масовият пишман инвеститор се ръководи само от емоции и гледа единствено "пазарите", т.е. графики и чертички нагоре-надолу, но не могат да анализират един отчет и не умеят да мислят стратегически за отделните бизнеси. Преди време писах, че е абсурдно двете най-големи петролни компании на света + двете най-големи газови компании на света + двете най-големи минни компании на света + двете най-големи хапчеви компании на света + двете най-големи бамки на света... да струват заедно по-малко от някаква фабрика за телефончета и лаптопчета... или от интернет-търговец... щото той си бил имал някакъв облак?Същото и в автомобилството - теслата, ръководена от наркоман и мошшшшеник, дето 12 години не може да спечели и цент, задмина по пазарна капитализация компании, които произвеждат десетки пъти повече и печелят милиарди !!! Е, това е извратен пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Toranaga
преди 4 години
Herr Iliev kann die Zahlen nicht lesen..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още