Как да разгадаем късогледия щатски борсов пазар?

Днешните люшкания при акциите отразяват скъсяването на инвеститорския хоризонт за прогнозиране на растежа

1
 
8
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Като един застаряващ представител от миналия век работещи на принципа "ПЛАЩАШ - ПОЛУЧАВАШ" ми изглежда не само странно , но и неразбираемо да живееш в един виртуален свят в който се ЗАЛАГА НА БЪДЕЩИ ПЕЧАЛБИ И БЪДЕЩИ ВЗЕМАНИЯ ПРИ ТОВА НА ЕДИН НЕРЕГУЛИРАН ФИНАНСОВ ПАЗАР.

За съжаление световните спекуланти превърнаха света в едно голямо КАЗИНО в което се играе с белязани карти или с техники на ЕДНИ НЕПРЕКЪСНАТО ПРОМЕНЯЩИ СЕ ПРАВИЛА.

Да купиш някакви американски ценни книги с НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА доходност , която не само се променя , но и спекулативно може да бъде доведена до ОТРИЦАТЕЛНА , си е чист ХАЗАРТ .

Такива финансови институции като ЕЦБ вече са много по напред от стремящите се да достигнат ОТРИЦАТЕЛНАТА ИМ ДОХОДНОСТ господа от ФЕД.

Америка закъсня , а идват падежи и плащания които биха и създали проблем с плащанията по тези АЦК.!

Срива на акциите на американските фондови борси насочи инвестициите точно в тези АЦК , чиято доходност се срина ТРИ ПЪТИ само за две седмици!!!!

ПЕЧЕЛИВША Е АМЕРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА , А ГУБЕЩИ СА ИНВЕСТИТОРИ ПОДОБНИ НА НАШАТА БНБ ЧИИТО АКТИВИ НОМИНИРАНИ ИЗЦЯЛО В ЧУЖДИ ЦЕННИ КНИГИ И НОСЯТ ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ !!

РАЗБИРАМ ЗАЩО КИТАЙ КУПУВА ПОДОБНИ БЪДЕЩИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ВЗЕМАНИЯ. Като най големи държатели на подобни книги ТЕ са на американския пазар и го контролират чрез тях. От САЩ , китайците крадат технологии и създават производство превръщащо ги в икономическа сила.

НЕ МИ СЕ ИСКА ДА МИСЛЯ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО КИТАЙ РЕШИ ДА РАЗТОВАРИ ТЕЗИ КНИГИ НА ПАЗАРА И КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА АМЕРИКА В ТОЗИ СЛУЧАЙ.
Расъждавайки като лаик си мисля, че ДОХОДНОСТТА по АДЦК е насочена към тази на европейските им колеги , но ОСТАВА РИСКА ПРИ ПРЕМИНАВАНЕТО НА НУЛЕВИТЕ ЛИХВИ ДА СЕ ПОЛУЧИ ТОЧНО ТОВА "РАЗТОВАРВАНЕ" НА КИТАЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА.

Това ще възпре ФЕД и спекулантите от борсата да продължат да пренасочват инвестициите в АЦК , и да свалят ДОХОДНОСТТА до ОТРИЦАТЕЛНА.

МИСЛЯ, ЧЕ В МОМЕНТА СМЕ НА ДЪНОТО НА АЦК , ОСВЕН АКО КИТАЙ НЕ Е ОБЯВИЛ ФИНАНСОВА ВОЙНА , КОЯТО ЩЕ ЗАВЪРШИ ЗЛЕ ЗА АМЕРИКА.

Ако доходността по АЦК продължи да пада и днес и утре, значи вече сме в СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА ВОЙНА между два икономически колоса - КИТАЙ и САЩ.