IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Harley Davidson подаде оставка

В петте години на управлението му приходите от продажби на компанията в САЩ спадат

15:09 | 29.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Matthew Levatich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Matthew Levatich/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Harley-Davidson Мат Леватич подаде оставка, напускайки компанията за мотори след години на спад на продажбите и малък успех в привличането на по-млади купувачи към култовата марка, пише Wall Street Journal.

Бордът на Harley Davidson заяви, че директорът Йохан Цайц ще служи временно като главен изпълнителен директор и председател на борда, докато не се намери точният кандидат за поста. Цайц ще остане председател след наемането на новия изпълнителен директор.

„Ще се стремим към ново лидерство, за да презаредим бизнеса си“, коментира Цайц, който е директор в компанията от 2007 г. и замени Майкъл Кейв като председател.

Harley остава най-големият производител на мотоциклети в Съединените щати, но годишните ѝ приходи от продажби на вътрешния пазар се свиват вече пет поредни години – през целия преод на управлението на Леватич, който пое ръководството през 2015 г.

Продажбите на мотори на Harley в САЩ се свиха с 5,2% през 2019 г. заради продължаващото по-слабо търсене на големи и скъпи мотоциклети, които са в основата на порфтолиото на компанията.

Harley Davidson не успява да привлече по-млади потребители, които да заменят по-възрастните. Усилията да привлече нови мотоциклетисти включваха шофьорски курсове, по-евтини мотори и пускането на първия електрически мотор на компанията LiveWire.

„Горд съм с това, което постигнахме във времето ми като главен изпълнителен директор, в един от най-предизвикателните периоди в нашата история“, коментира Леватич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
нормално ... мераклиите за донори намаляват в цял свят ... хем телевизиите услужливо НЕ показват какво става с моторист при челна катастрофа с 80-100км/ч , докато за автомобили и самолети са доста подробни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още