МАЕ: Германия се нуждае от повече втечнен газ за енергийния си преход

Европа и САЩ са лидери по отношение на понижението на въглеродните емисии за 2019 г. в глобален план, посочват от агенцията

0
 
1
 
9
Императорът до: Стоян Петров
преди 6 месеца
Тия мантри ги слушаме от много време. По-долу попитах: защо ВЕИ не се откажат от субсидиите и да изместят класическите енергийни източници по метода на свободната конкуренция?
0
 
1
 
8
Императорът до: zelka007
преди 6 месеца
А ти кога ще разбереш, че перки, черни плочки и вода произвеждат 15% от световната енергия? Водната вече е почти изчерпана като потенциал (междувременно съсипаха природата с нацвъканите навред микро-ВЕЦ), другите също си имат предел, отделно опасността от ветрогенераторите, променящи климата по-опасно от т.нар. "затопляне", макар и локално.
Към ВЕИ слагат и "биогазът" и разни други "био" работи, в които няма нищо екологическо, тях изобщо не ги броим.
Тоест - за да съхраняваш енергия под формата на водород, трябва ти СВРЪХПРОИЗВОДСТВО, поне през част от времето - айде да видим как от 15% сега, ще стигнеш до свръхпроизводство дори не след 30, а след 300 години? Ще покриеш цялата планета с черни плочки ли? А къде ще отглеждаме храната си? Или предлагаш да изсечем горите, за да натуряме на тяхно място перки и плочки?
И всичко това на фонът на непрекъснатият РЪСТ в световното потребление на енергия?
Делът на ВЕИ в световната енергетика - на базата на сегашните технологии, няма как да надхвърли 25%, максимум 30%, ако ще климатическите психопати да си съдерат здниците. Това е очевидно за всеки, който мисли.
3
 
11
 
7
преди 6 месеца
Германия се нуждае от ГАЗ - втечнен или не - се това за процеса. Разликата е в цената. Не-втечненият е по-евтин и доставката му е по-сигурна. Тва е! Останалото е политика и вербална еквилибристика! Ако Газпром беше собственост на Шеврон или Ексън Мобайл и в Русия на власт беше Навални, немаше да се коментира от втечнен или невтечнен газ има нужда Германия... :) :lol:
1
 
9
 
6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Като изключим лозунга "молекули на свободата", не разбирам защо точно от втечнен газ ? На тръбния какво му е ? Нали уж за пазар говорим ?
5
 
7
 
5
Стоян Петров до: Императорът
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
През сапа ми е за фотоволтаиците и въглищата. Когато обаче процесите са детерминирани свише, глупаво е да се правиш на компетентен. Ето че слънчевата електроенергия е по-евтина от въглищната : "За последние три месяца стоимость солнечной энергии в Индии упала на 25%. В некоторых случаях один кВт*ч обходится дешевле, чем один кВт*ч, производимый индийскими угольными ТЭС. "
6
 
8
 
4
zelka007 до: Императорът
преди 6 месеца
правилно си разбрал импе ... с ток от перки и фотоволтаици ще се прави чрез електролиза "зелен водорд" от вода ... седни си - шестица ... :)))

син водород ще се прави от метан или въглища , НО ако се депонира по подходящ начин въглеродния диоксид ...

идеята импе е , да не се генерира въглероден диоксид при генерирането на ток ... демек чрез изгаряне на фосилни горива , в това число за твое съжаление е и метанът , или така наречената газ ... :))) ... освен това водородът ще служи за съхранение на получената евтина енергия от перки и фотоволтаици , както сам забелязваш , когато грее бате райчо или подуxва ветрец . засега такава съхранена енергия ползваме чрез фосилните горива когато ни потрябва . но в много близко бъдеще това ще се промени с навлизащите водородни технологии ... :))) ... дори твоите кумири в инвестиционният бизнес гледат в тази посока ...
7
 
7
 
3
ing5rov до: Sokratus
преди 6 месеца
а ти нещо смислено да напишеш можеш ли ?
12
 
6
 
2
Sokratus до: Императорът
преди 6 месеца
Празнословието на един акционер в ГъзПром!
Не всеки е такъв тарикат за да си купи акции на ГъзПром и всеки ден да се наслаждава на шума на рублей!
хахахаа
10
 
11
 
1
преди 6 месеца
Все още чакам някой да обясни какво е: "зелен водород". Такъв който се фабрикува от вода, чрез електролиза - правилно разбирам това ли?

Тогава чакам някой да ми обясни: защо ще хабим електроенергия, за да фабрикуваме водород, от който ще произвеждаме...пак електроенергия? Тия хора *** ли са? Или нас ни мислят за такива? Май е второто - щом ветрогенераторския сектор е в "дълбока криза", щото му изтичали субсидиите (нали перките бяха много ефикасни и правеха най-евтин ток, тогава защо не могат без субсидии?) и щом Германия трябва да зареже СП2, за да внася 50% по-скъп LNG. И защо? Ами защото американските нахални говедар, че дори и полските деградирали пияндури така били казали !!! Немеца го обърнаха на вoл, който търпи безропотна експлоатация !!!