М. Трифонова: Ако ЕС приеме ядрената енергия, преходът ще се оскъпи с близо 50%

Около 60% от общините в България работят по програми за развитие на ВЕИ, но реално повечето от тях не отчитат напредък, посочва експертът

1
 
5
 
9
vladtepes до: zelka007
преди 10 месеца
Зимата в Kodiak е доста мека, температурите през зимата обикновено са близки до нулата, снежната покривка често е нестабилна и се задържа около 30 дни в годината сумарно. Мокрият сняг не е рядкост както и леденият дъжд.
3
 
3
 
8
zelka007 до: Императорът
преди 11 месеца
аве ей ... знаеш ли къде е kodiak ?!? там НЯМА сняг сигурно 3 месеца в годината :))) ... я виж колко и каква инфраструктура има включена , че даже има и ракетен батальон (ей сега го прочетох :))) ) ... 99% от захранването е възобновяеми източници ... аман от небивалиците дето дуднеш ...
4
 
4
 
7
fon до: Императорът
преди 11 месеца
А в Чернобил имаше ли цунами? И защо все само с АЕЦ стават тези огромни аварии? И заслужава ли си заради жалките 10% ток които дават АЕЦ в света да се поемат тези огромни щети?
Иначе статията е наистина изключително неясна и въпросната асистентка е добре вместо да залива хората с някакви бози да се опитва да обяснява нещата на хората и на студентите просто и ясно.
3
 
2
 
6
zelka007 до: IQ96
преди 11 месеца
и технически и организационно има решение ... ето един пример ... това че унас не е популярно не значи че го няма ... :)))

https://www.pv-magazine-australia.com/2018/11/05/community-tesla-battery-trial-kicks-off-ahead-of-schedule-amid-overwhelming-interest/

на доста места по света се експериментира по този начин ... регулаторната рамка със сигурност трябва да се пипне ... дамата от университета точно това коментира ...
2
 
6
 
5
преди 11 месеца
Съгласен съм с вас: става дума за едно голяяяяяяямо... гувичене.
2
 
8
 
4
преди 11 месеца
Тази статия звучи сякаш правителствата страдат от дефицит на пари и те трябва да работят много здраво за да заслужат всеки лев приход. Действителността обаче е друга - правителствата се финансират с предимно с печатане на неозбечени пари и инфлация и реално правителствата са довели цената на парите до абсолютната 0. Когато парите имат стойност 0 като сега скъпо и евтино и са безсмислени квалификация защото и много умножено по 0 е същото като 0.
3
 
11
 
3
дядя Вова до: IQ96
преди 11 месеца
"Не мога (признавам си) да си го представя и като техническо и като организационно решение. "

То и не трябва, трябва само да си представиш схемата за крадене....
0
 
10
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
като предоставят достъп срещу заплащане и на оператори, които пък предлагат агрегираните количества неизползвана енергия като резерв за първично регулиране на пазарен принцип.
Тези оператори ще са едни гооолеми акумулатори и ще ни продават на пазарен принцип??? Не мога (признавам си) да си го представя и като техническо и като организационно решение.
7
 
13
 
1
преди 11 месеца
Кокошко ошашавена: това че в моментът ти отговарям на буламачите е само и единствено на презрените от теб енергии - въглеродната и атомната - защото ако разчитахме на ВЕИ - в момента щях да мръзна без ток и нямаше дори да мога да ида на работа !!!

И това е ПРЕПОДАВАТЕЛ в университетът, боже господи !!! Впрочем явно по-голяма заплатка взема от друго място - откъдето и се плаща да дрънка небивалици.

Все още чакам някой да ми обясни - ЗАЩО т.нар. "биогаз" е "екологически", а истинският, дето е турнат в земята от Главното програмистче за наше удобство е "неекологически". Що за идиотия: вместо да горим метанът, който си имаме като залежи, да сеем растения, за да произвеждаме пак такъв метан - вместо да отглеждаме храна?

Впрочем не е идиотия за тия, дето ще усвояват милиарди за целта !!!

Фукушима - всички знаем защо стана аварията там - централата устоя на изключително силното земетресение, но бе залята от цунами !!! В районът на Белене и Козлодуй досега никой не е видял цунами обаче...