IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисия в Конгреса: YouTube позволява дезинформация за климата

Властите призоваха Google да вземе мерки срещу проблемното съдържание

17:13 | 28.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Конгресмени от САЩ призовават Google да предприеме действия срещу дезинформацията, свързана с климатичните промени, пише CNBC.

Комисията, отговаряща за климатичната криза, написа писмо, адресирано до главния изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай, в което иска компанията да предприеме мерки срещу разпространението на невярно съдържание за климата във видео платформата YouTube.

“Всеки ден YouTube насочва милиони зрители към видеа с дезинформация за климата, шокиращо разкритие, което е в противоречие с важната мисия на Google да се бори с дезинформацията и насърчаването на климатични действия”, пише Кати Кастор, председател на комисията. “Миналия септември вие с гордост заявихте, че “устойчивостта е станала една от основните ценности на Google от най-ранни дни” и обявихте “най-голямата покупка на възобновяема енергия в историята”, посочва тя.

Google не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.

Писмото се появява в момент, в който YouTube, един от най-големите бизнеси на Google, се сблъсква с критики заради разпространението на проблемно съдържание и дезинформация в свята платформа. В последните месеци Google обнови политиките си, за да се опита да ограничи всичко това, особено с наближаването на президентските избори в Съединените щати.

Кастор цитира няколко медийни публикации и обвини компанията, че насърчава разпространението на невярно съдържание за климата, докато “предоставя безплатна реклама” на онези, които стимулират вредните замърсители.

Комисията даде на компанията краен срок до 7 февруари да отговори с план за адресиране на проблема.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
pioner
преди 4 години
Нима Google най - сетне ще цензурират Грета Тунберг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още