IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокламира ли Путин края на постсъветския период на Русия

Назначената от руския президент конституционна комисия ще оформи цялостен проект за промяна на държавното устройство за обществено обсъждане, посочи Георги Минчев

14:04 | 16.01.20 г. 1
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: EPA</span></em></p>

Снимка: EPA


Руският президент Владимир Путин очевидно възнамерява да изгради съвременен модел на управление в Русия
, който да е консенсусно подкрепен от руските граждани, влиятелните и представителните и другите видове групи. Моделът на обществено устройство очевидно е изчерпан. При всички случаи президентът ще се стреми да запази интересите на Русия, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Минчев, председател на управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена палата.

"С годишното си обръщение Владимир Путин промени традиционните акценти. Рязко премести фокуса на внимание от външнополитическите предизвикателства пред Руската федерация и въпросите, свързани с отбраната, сигурността и острото противопоставяне на обичайните конкуренти в международен план към вътрешнополитическата и икономическата проблематика и въпросите около доходите на гражданите, социалната сфера и модела на държавно и обществено устройство на Русия", посочи Георги Минчев.

Председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата определи хода на руския премиер Дмитрий Медведев с оставката като честен и колегиален ход. По думите му с него се освобождава пространството пред инициативата на Путин да подреди процесите съгласно презентирания от него замисъл.

"Много подробности обаче не бяха изговорени", подчерта Минчев и прогнозира, че предстои Путин не само да си доразвие тезата, но и назначената от него конституционна комисия да оформи това в цялостен проект за промяна на държавното устройство, който да бъде представен за широко обсъждане.

Путин по същество прокламира края на постсъветския период на Руската федерация", смята председателят на  Българо-руската търговско-промишлена палата. – Осигуряването на надежден механизъм за смяна на хората във властта - това означава и механизъм за смяна на фигурата на президента, както и на тези след него. В историята на Русия въпросът за смяната на лидера без загуба на качество е исторически проблем."

Вижте целия разговор с Георги Минчев във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 4 години
Путин прокламира краят на .... Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още