Търговци организират протест срещу Наредба Н-18

Фирмите настояват управляващите да спрат действието на наредбата, докато не бъдат изчистени всички текстове, които се нуждаят от допълнително тълкуване

0
 
1
 
4
преди 8 месеца
Проблемът не е с касовите апарати, както инвестор пише, проблемът е със софтуерите, които да се пригодят към касовите апарати. Всевъзможни, чуждестранни, специфични да се свържат с касов апарат. Не винаги технически възможно. Но НАП си е идиотска пасмина, която няма идея от тези неща.
0
 
62
 
3
преди 8 месеца
Закон или наредба, която се промени 2 пъти - не е закон/наредба, а недоразумение. Тук говорим за нещо, което тепърва се тълкува. Опитват да вкарат целия бизнес в бизнес-модел - квартално магазинче или баничарница. Много малко хора си дават сметка, че ако закон-наредба дават преспоставки за тълкувания - това отваря капака на кутията на пандора наречена чиновнически произвол и рекет. На България и трябва читав закон за разплащанията. Закон който да е написа модерно, да е ясен(!), да е еднозначен(!) , да е изготвен с участието на експерти от различни сфери на бизеса, да мине през пленарна зала и истински обществени обсъждания. Това, което се приема сега връща ИТ бизнеса 20 години назад. Ограничава сектори на търговията различни от квартална баничарница и дава възможност на некоректни служители на НАП да злоупотребяват с данни на бизнеса. Не е добре работата, но както казват колеги в случая трябва да се мине през катарзис , за да усетят хора извън сферата на ИТ и счетоводството ефекта на една такава наредба. Всеки един софтуер трябва да доказва, че не е написан за ощетяване на държавата, всяка версия трябва да се редактира. Не говорим само за баничарница, а за софтуер, който обслужва всички сфери на икономиката, които по един или друг начин приемат плащания в Брой. Западни компании със скъпи и внедрени продукти казват - няма да правим корекции спрямо тази наредба. И какво излиза, че компаниите инвестирали стотици хиляди левове в такъв софтуер ще трябва да купуват нещо друго или да делят бизнеса на касов и безкасов и да си усложняват бизнес процесите?
0
 
60
 
2
Solar Power до: Shadow1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Големите риби искат да хапнат малките а на държавата не и пука отново ....
Естествено идва и момента в който всеки който си е мислил за старт на малък бизнес започва да се замисля дали си струва изобщо ? Я по добре някоя държавна работа от 8 до 17 чиста работа болнични на корем... държавата не внася 1 лев осигуровки и т.н. ..... не знам колко дълго ще издържи тази система ..... добре,че няма световна криза инъче Борко ще се наведе и ще се хване за палците с тези бюрократични безумия .....
0
 
61
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Най-накрая един протест който аз напълно подкрепям. Иска ми се да науча кои са авторите на тази наредба, кой мозък точно измисля този текст защото тази наредба е олоцетворение на цялото българско законодателство - неясно написано, но за сметка на това безполезно и меудовлетворимо... Пишат се закони колкото да мине работното време на писачите в някое министерство.