IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецакция в МОСВ, ВиК и областната управа на Перник

Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня

12:11 | 09.01.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Заради водната криза в Перник се провеждат акции на Спецпрокуратурата, МВР, ДАНС и Антикорупционната комисия в Перник и София, съобщава БНР.

Обиски има в сградите на Областната администрация в Перник и в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София. 

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия. 

На въпрос дали премиерът е уведомен за акцията, Гешев коментира, че „най-вероятно знае“. Той добави, че до утре трябва да бъдат разпитани над 30 души.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня. Според Нова телевизия обаче са арестувани бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстранения шеф на местното ВиК - Иван Витанов.

„Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен", коментира още Гешев. Той добави още, че се е срещнал с кмета на Перник и са обсъдили проблемите, свързани с водната криза в града.

По информация на БНТ се проверява и ремонтът на язовирната стена. , като за момента не мога да оповестя повече подробности.

Относно проверката в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), главният прокурор съобщи, че е свързана с различните разрешителни режими за внос на боклук, основно от Италия, на територията на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
Питай Лиляна Павлова ...колко надебеля ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bertram
преди 4 години
Добре, че Валя Ахчиева (по памет) направи журналистическо разследване. Чудя се тези милиони бюджет дето дебелеят с тях за какво ги даваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още