IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще започне да доставя произведения в Китай Model 3 от 7 януари

15 служители на компанията са получили първите доставки в понеделник

17:20 | 02.01.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Tesla ще достави първите си произведени в Китай седани Model 3 на 7 януари по време на събитие в завода си в Шанхай, съобщи пред Ройтерс представител на компанията.

Заводът в Шанхай е част от плановете на автомобилния производител от Силициевата долина да засили присъствието си на най-големия автомобилен пазар в света и да сведе до минимум последиците от търговската война между САЩ и Китай.

15 служители на Tesla, които са си купили колата, са получили първите доставки в понеделник, след като първите произведени в Китай автомобили излязоха от поточната линия на завода през октомври.

Доставките се осъществяват една година след началото на строителството на единствения завод на Tesla извън САЩ. Производството започна през октомври с цел от 250 хил. коли на година, след прибавянето на Model Y.

„В момент, когато Model 3 излиза от китайския завод на Tesla, а местните субсидии са непокътнати, смятаме, че вниманието на компанията към САЩ ще трябва да се пренасочи към света“, коментира анализаторът Джед Доршеймър от Canaccord Genuity.

Китай ще бъде важен пазар за компанията през 2020 г., казва Доршеймър, който повиши целевата цена на Tesla до 515 долара за акция – втората по големина на Wall Street.

Model 3 е с цена от 355 800 юана (50 хил. долара) преди субсидиите. Tesla съобщи преди време, че иска да започне доставки преди началото на Китайската нова година на 25 януари.

Генералният мениджър на Tesla за Китай Уан Хао съобщи, че компанията планира да увеличи доставките на Model 3 през януари.

Ръководители на Tesla съобщиха пред репортери, че заводът е постигнал производствена цел от 1000 броя на седмица или около 280 коли на ден и че продажбите на произведения в Китай седан до момента са „много добри“.

Хао заяви, че компанията ще удвои броя на центровете си за обслужване и зарядните си станции в Китай през 2020 г.
Книжата на Tesla, която се очаква да обяви броя на доставените си автомобили през четвъртото тримесечие през идните няколко дни, поскъпнаха с 1,1% до 422,88 долара в предборсовата търговия.

Цената на акциите на компанията, които достигнаха рекорд от 435,31 долара миналата седмица, нарасна значително през последните месеци благодарение на постигнатата печалба през последното тримесечие и новината за увеличаване на доставките от Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Bова
преди 4 години
Нет, они хорошие и умные люди. У меня есть очки Red Alert.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 4 години
Не бе, плагиат :)Виж обаче може да вкараш в шах админите на сайта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Bова
преди 4 години
Вот хорошие новости! Из России - недорогой газ, из США - новые технологии! Лучшее из обоих миров. Дядя Вова, я должен писать везде для вас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още