IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обходът на Поморие ще е готов до лятото

Трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на крайморския град

12:43 | 31.12.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Пресслужба Министерски съвет</em></p>

Снимка: Пресслужба Министерски съвет

За новия сезон обходът на град Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на обхода на град Поморие, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение, тя осигурява бързо придвижване и без задръствания.

Според Борисов няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон.

„Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна той и подчерта, че това се дължи на “добрата работа на държавата”.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около пет километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди началото на новия туристически сезон пътят Бургас - Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

Премиерът съобщи, че брутният вътрешен продукт към момента е 120 милиарда лева. „Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и четирилентови магистрални пътища“, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
polki
преди 4 години
Трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на крайморския градПодзаглавието е сгрешено. И това лято ще се влиза от магистралата в Бургас и за Сл.бряг ще се излиза през кръговото на бензиностанцията на Лукойл. Ще се минава през Бургас, а най-рано след две години ще е готов пътя от Джъмбо до аутлета на Пума.Весела и щастлива нова 2020-та година!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
polki
преди 4 години
Проблема беше, че след като срязаха лентата миналата година по новия път не се работеше цяло ЛЯТО...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
polki
преди 4 години
Грешиш точно колкото Борисов, че дори и повече ;) Четири лентов ще е пътя от Бургас (кръговото на Лукойл) до Несебър. А срока си е записан в договора. Проблема беше, че след като срязаха лентата миналата година по новия път не се работеше цяло. Едва есента се започна работа по тези 5,6 км. от обхода на Поморие. А там където си писал:"Този от Несебър до Слънчев Бряг си остава двулентов."Да ти кажа, че няма път между Несебър и Сл.браг ;) .... има едно кръгово от където се разделя пътя. И пътищата в Несебър и Сл.бряг са си проблеми на Община Несебър ;) Евентуално околовръстното на Сл.бряг някой ден ще го направят 4-лентово, но това ще стане когато започне да се разширява пътя о Варна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 9
Shadow1
преди 4 години
Постоянно преувеличава със сроковете. И да уточня нещо, пътя до Несебър ще е изцяло четири лентов след тази отсечка. Този от Несебър до Слънчев Бряг си остава двулентов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още