IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank губи ключов играч в своя борд

Тадаши Янаи ще се оттегли на 31 декември след повече от 18 години на поста

11:44 | 27.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 100%">
	<em>Тадаши Янай. Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Тадаши Янай. Снимка: Архив на Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Fast Retailing Co. Тадаши Янай се оттегля от борда на SoftBank Group Corp. след повече от 18 години като директор, информира Bloomberg.

Янай, най-богатият човек в Япония, ще се оттегли на 31 декември, съобщиха от SoftBank в петък. Той напуска поста, за да се съсредоточи върху управлението на собствения си бизнес, заяви говорителката на SoftBank Хирое Котера. Основателят на търговската верига Uniqlo е член на борда на SoftBank от юни 2001 г.

С това напускане инвеститорите в SoftBank губят един от малкото членове на борда, способни да се изправят срещу Масайоши Сон. Двамата мъже, чиито компании станаха публични през един и същи месец на 1994 г., често участват в словесни престрелки на годишните събрания на акционерите на SoftBank.

На срещата през юни тази година Сон прогнозира, че стойността на инвестиционния портфейл на SoftBank може да нарасне 33 пъти до 200 трилиона йени (1,8 трилиона долара) за 20 години. От своя страна Янай се възмути, призовавайки акционерите да внимават със Сон „или той ще излезе извън контрол“.

„Винаги съм против Сон във всичко, което прави", каза Янай. „Сънищата са добри, но нищо не е по-добро от реалистичното управление. Нека държим краката си здраво стъпили на земята", добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 4 години
И японцитв ги нагази дефицитът на визия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още